MLADIĆ (27) UHAPŠEN ZBOG NAPADA NA POLICAJCA: Određen mu pritvor!

Autor:

Hronika

27.08.2023

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić će zbog napada na policajca u Beogradu danas biti saslušan.

MLADIĆ (27) UHAPŠEN ZBOG NAPADA NA POLICAJCA: Određen mu pritvor!

Foto: Tanjug, Pixabay.com

Policija sankcionisala nasilje

V. D. (27) je uhapšen i Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo mu je zadržavanje u petak zbog sumnje da je napao službeno lice tokom vršenja službene dužnosti.

Mladić će danas da bude sproveden u tužilaštvo, kako bi bio saslušan.

Detalji napada zasad nisu poznati.

Za krivično delo napada na službeno lice u prošloj godini je 111 osoba dobilo zatvorsku kaznu, a to, ocenjuje tužilac Vrhovnog javnog tužilaštva Goran Ilić, nije malo kada se uporedi s drugim delima.

Kazne su, ističe, prilično stroge, kada se uporede s drugim zakonodavstvima. Međutim, upozorava da se problem napada na službena lica ne može rešiti samo Krivičnim zakonikom, već mora da prestane negovanje kulture nasilja u društvu i popravi autoritet državnih organa.

- Za najobičniji napad na službeno lice predviđena je kazna od jedne do pet godina. Međutim, u praksi bi to značilo, ako to lice nije osuđivano, da će ono dobiti uslovnu osudu. Ukoliko je taj napad bio praćen nekom lakšom telesnom povredom ili je pritom izvršeno delo pretnje vatrenim oružjem, zaprećena je kazna od dve do osam godina i on bi čak i merama ublažavanja morao da dobije zatvorsku kaznu od najmanje šest meseci - ističe tužilac.

Smatra da su to prilično stroge kazne kada se uporede s drugim evropskim zakonodavstvima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading