"RUSI SU SPREMILI 55 MILIONA, ČEKAM PROVIZIJU": Ovako su Milović i Zvicer dogovarali kako da operu novac od kokaina!

Autor:

Hronika

12.05.2024

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubo Milović na računu imao 48 miliona evra, a radio za 800.

"RUSI SU SPREMILI 55 MILIONA, ČEKAM PROVIZIJU": Ovako su Milović i Zvicer dogovarali kako da operu novac od kokaina!

Foto: Libertas, Mup

Policajac Ljubo Milović i šef kavačkog klana Radoje Zvicer razgovarali su o detaljima operacije pranja novca od krijumčarenja kokaina. U jednoj od poruka, Milović obaveštava Zvicera da je u Nemačkoj leglo 55 miliona evra koje su izvesni Rusi spremili za kupovinu jedne komercijalne banke u Crnoj Gori. Plan je bio da se novac prebaci na račun u Crnoj Gori nakon prolaska provjera.

- Da vidim Rusi oće kupit’ banku, legle su pare u Nemačku, 55 miliona. Treba da legnu kad prođu provere na račun u CG. Ako to bude završeno, onda imamo pravu priču - navodi Milović u jednoj od poruka sa kriptovane Skaj aplikacije.

- Da pare operemo prvo? - pita ga Zvicer.

Milović mu odgovara da je bitno da se posao realizuje, a da će onda moći sve...

- Evo svi su tu. Kažu ne idu dok se posao ne završi - dodaje tadašnji službenik Uprave policije.

Pranje novca putem kupovine banke

Zvicer pita Milovića da li da prvo operu pare, na šta dobija odgovar da je bitno da se posao realizuje, a da će se pranje novca obaviti nakon toga.

Zvicer, zainteresovan za kupovinu banke, predlaže da Milović operiše pare, koristeći svoje veze, kako bi izbegli sumnje. Milović mu otkriva da već ima iskustva u pranju novca preko svoje firme za prodaju šećera.

Posao preko firme za šećer

Milović objašnjava Zviceru da već pet godina koristi firmu za šećer kao sredstvo za pranje novca, čak je preko nje kupio i restoran. Takođe, planira da traži proviziju od Rusa preko računa, dok će Paja i Boba dobiti isplatu kešom.

- Imam ja preko firme za šećer evo pet god, sad sam restoran preko nje čisto kupio, bucam sad pazare, pa ću dić’ kredit, nema zime... A ako Rusi ulete, onda ću im tražit’ proviziju preko računa da mi uplate. Zapravo ovaj ..... će preko računa. A ja ću Paja i Boba kešom isplatit’ - objašnjava Milović.

Optužnice protiv bivših policajaca

U optužnici protiv više bivših policajaca, uključujući i gradonačelnika Budve Mila Božovića, pominje se i Milovićevo ime, posebno u vezi sa njegovim poslom sa šećerom. On se tereti i za angažovanje osoba da postave eksploziv ispred lokala "Štrudla", nakon odbijene ponude za korišćenje njegovih pakovanja šećera u tom lokalu.

Neobična analogija i sumnjivi računi

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Danilo Šaranović istakao je da bi Ljubo Milović morao da ima staž od 5000 godina da bi opravdao 48 miliona evra na svom računu, s obzirom na to da je radio za platu od 800 evra. Ovo je samo jedan od mnogih sumnjivih slučajeva koji su doveli do sumnje u opravdanost finansijskih transakcija povezanih sa Milovićem i drugim osumnjičenima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading