Dijana Hrkalović ostaje u KUĆNOM PRITVORU!

Autor:

Hronika

18.05.2022

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odbilo je i danas predlog odbrane Dijane Hrkalović bivše državne sekretarke MUP kojoj se sudi za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja, da joj se ukine mera kućnog pritvora.

Dijana Hrkalović ostaje u KUĆNOM PRITVORU!

Foto: Adelarda Popović

Takođe, odbijen je i predlog odbrane da se oslobodi čuvanja profesionalne tajne okrivljeni Milorad Šušnjić, bivši načelnik novosadske policije koji je okrivljen da je štitio kriminalca  Darka Eleza.  

Na današnjem pretresu odbranu je izneo Dejan Milenković, bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode, optužen da je zloupotrebio položaj otežavajući prikupljanje dokaza protiv Veljka Belivuka i Marka MIljkovića u postupku za ubistvo Vlastimira Miloševića 2017., i učestvovao u sklanjanju 39 minuta razgovora pokojnog advokata Dragoslava Ognjanovića i ubijenog Dragoslava Miloradovića u kom su pominjali u vulgarnom i negativnom kontekstu Dijanu Hrkalović razmenjujući njene seksi fotografije.

Foto: Adelarda Popović

 

Milenković je kazao da je 20 godina bio profesionalac koji nikada nije seo ili popio kafu sa kriminalcem i da su zbog toga navodi optuženice za njega "kao čoveka i profesionalca ponižavajući".

Milenković je više od pola sata u iscrpnoj odbrani govorio o svojim dometima u karijeri, pa ga je sudija opominjala da se okrene optužbama.

On je negirao sve tri tačke optužnice po kojima je još naredio da se ukloni snimak prisluškivanog razgovora u kome je učestvovao otac tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića. 

Veće je insistiralo da objasni razlike u izjavama pred tužiocem i policijom nakon što se pred davanje odbrane izjasnio da samo delimično ne ostaje pri ranijim navodima. 

Sada je kazao da je Dijana Hrkalović postupala profesionalno kao i on , ali da jeste "zastajkivalo" veštačenje telefona Veljka Belivuka koji je radio njegov sektor, te da je ministar Stefanović poručio preko njega tužiteljki Nataši Krivokapić da njega pozove u vezi sa tim nalazom koji čeka.

Iz izveštaja isečeni vulgarni i sramni Dijanini snimci 

Milenković je priznao da ga je Hrkalović zvala da se iseku delovi o njoj u prisluškivanim razgovorima 
pokojnog advokata Miše Ognjanovića kasnije ubijenog Dragoslava Miloradovića koji su bili predmet obrade operativne grupe Mangusta. Advokata i njegovog klijenta Služba za specijalne istražne metode 17. maja 2018. ambijentalno je snimala u jednom lokalu u Beogradu i tom prilikom su spominjali državnu sekretarku MUP.

- Informisani smo da se pominju dosta vulgarni, intimni sadržaji Dijane Hrkalović. Pitanje je bilo da li da se uopšte stave ti sadržaji, nikada u mojoj karijeri nisu stavljeni. Na toj matrici bilo je dosta krivično pravnih stravi, ne znam zašto neko kaže da je to nezakonito isečeno. Prvi put sam tu matricu slušao ovde u Specijalnom sudu, o tim intimnim sadržajima sam informisam, da se radi u visokom državnom funkcioneru u smislu vulgarnog intimnog sadržaja. Čuo sam se oko toga sa Dijanom Hrkalović, koja je bila i koordinator te grupe, jer je bilo uvredljivo i sramno za nju, a mi se kao služba nismo bavili tračevima niti tuđom intimom. S tim u vezi, na molbu, poštujući praksu da se takvi materijali ne transkribuju, oni nisu stavljeni - rekao je Milenković danas pred sudom.

Šušnjić i Diksi se domunđavali

Dok je Milenković iznosio odbranu Hrkalović i Śušnjić su šaputali na optuženičkoj klupi, što je u jednom momentu zasmetalo sudiji pa im je zabranila da komuniciraju. 

Dijana je tokom sudjenja hvatala beleške i često nameštala kosu, a probleme joj je zadavala i nanogica koju je u nekoliko navrata nameštala.

Inače sudjenje u ovom slučaju zakazano je ponovo za 6. jun kada bi odbranu trebalo da iznese bivsi sef novosadske policije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading