Đoković na 500 bodova od drugog mesta na listi

Autor:

Sport

24.09.2018

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski tenisr Novak Đoković zadržao je treću poziciju na najnovijoj ATP listi najboljih igrača sveta sa 6.445 bodova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
"Nećeš me prestići" - Federer; "Samo me gledaj" - Đoković

Đoković ima 455 bodova manje od drugoplasiranog Rodžera Federera, sa kojim je predstavljao tim Evrope u pobedi protiv selekcije sveta na Lejver kupu u Čikagu.

Vodeći Rafael Nadal ima 8.760 bodova, ali već na azijskoj turneji moglo bi da dođe do promene na vrhu jer Španac zbog povrede kolena neće učestvovati na turnirima u Pekingu i Šangaju.

Austrijanac Dominik Tim je zahvaljujući trijumfu na turniru u Sankt Peterbugru napredovao sa osme na sedmu poziciju, dok je Grigor Dimitrov "sklinzuo" za jedno mesto.

Od srpskih teniser Filip Krajinović je pao za jedno mesto i trenutno je 34, Dušan Lajović je napredovao sa 55. na 53. poziciju, dok je Laslo Đere sa 95. "skočio" na 83. mesto što mu je najbolji plasman u karijeri. Viktor Troicki je zabeležio pad od 13. pozicija i trenutno je tek 131. na svetu, Miomir Kecmanović je 168, Peđa Krstin 176...

Najbolji hrvatski igrač Marin Čilić je zadržao šestu poziciju, Borna Ćorić je i dalje 18, prvi igrač Bosne i Hercegovine Damir Džumhur je sa 28. pao na 39. mesto, dok je Mirza Bašić 79. na ATP listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading