POTRES U TENISKOM VRHU: Nadal ostaje bez Rolan Garosa?!

Autor:

Sport

10.03.2021

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal standardno dominira na Otvorenom prvenstvu Francuske, ali momak iz teniskog vrha ima pakleni plan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Neprikosnoven na Rolan Garosu - Rafael Nadal

Austrijski teniser Dominik Tim izjavio je da mu je glavni cilj u karijeri da savlada Španca Rafaela Nadala na Rolan Garosu, pre nego što se on penzioniše.

Bez sumnje je to turnir na kojem sam u prošlosti imao najbolje rezultate. Nakon osvajanja prve Grend slem titule (US open), osvajanje Rolan Garosa je moj najveći cilj, nešto definitivno želim da postignem. Obično sebi postavljam kratkoročne ciljeve, ali osvajanje Rolan Garosa bi bila neverovatna stvar. Zapravo, to je moj najveći cilj u karijeri - poručio je Tim, pa dodao:

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Silni želi da sruši Španca - Dominik Tim

Pobeda Rafe na Centralnom terenu na Rolan Garosu je jedna od najvećih izazova u ovom sportu. Želeo bih da ga postignem pre nego što Nadal završi karijeru.

Za kraj, austrijski igrač je apostrofirao uticaj tenisera iz vrha na mlađe naraštaje.

Mi smo uzori za decu. Ako budemo radili dobre stvari, ljudi će nas pratiti, to je nešto o čemu bismo trebali da vodimo računa. To je oduvek bio jedan od glavnih mojih zadataka - zaključio je Dominik Tim.

Podsetimo, Austrijanac je u dosadašnjem toku karijere već izgubio dva finala u prestonici Francuske, upravo od Rafe, 2018. i 2020. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading