Novak bez milosti: Đoković zgazio Štrufa za plasman u četvrtfinale RG!

Autor:

Sport

03.06.2019

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa. On je u osmini finala savladao Nemca Jana Lenarda Štrufa sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:2).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Ovo je bio drugi međusobni meč dvojice tenisera i drugi trijumf najboljeg igrača sveta.

Novak će u borbi za plasman u polufinale igrati protiv pobednika meča Fonjini - Zverev. 

Đoković je odigrao maltene perfektan meč. Najbolji teniser sveta dominirao je tokom čitavog meča i zasluženo je stigao do nove pobede i sa sjajnim raspoloženjem dočekuje naredne izazove.

Štruf je otpor pružao u prvih šest gemova prvog seta. Rezultat je bio 3:3. Ipak, posle tog trenutka sve je išlo na vodenicu srpskog asa. Novak vezuje tri gema, konačno pravi brejk i osvaja prvi set rezultatom 6:3.

Đoković je leteo po terenu, dok Štruf nije imao nikakvog rešenja. Nole je seriju iz prvog seta nastavio i u drugom, pa je ubrzo stigao do nedostižne prednosti od 4:0.  Do kraja seta Nemac je uspeo da osvoji dva gema, pa je Novak rezultatom 6:2 stigao do vođstva od 2:0 u setovima.

Treći set nije doneo ništa novo. Sjajni Đoković je dominirao, dok je Štruf to mogao samo nemoćno da posmatra.  Srpski teniser je ponovo osvojio uvodna četiri gema i poveo sa 4:0. Novak je prvi vođstvu od 5:2 servirao za meč, i u njemu je imao najviše problema, pošto je Štruf stigao do prve brejk lopte na susretu. Ipak, Đoković je vezao tri poena i prošao u četvrtfinale.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading