RAZGOVOR ĐOKOVIĆA I BEKERA: O Novakovoj formi, Rolan Garosu i Nadalu!

Autor:

Sport

31.05.2019

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi reket planete Novak Đoković razgovarao je sa svojim nekadašnjim trenerom Borisom Bekerom o svojoj formi, Rolan Garosu i šansama za kalendarski Gren Slem.

Đoković i Beker

Šestostruki Gren Slem osvajač Boris Beker intervjuisao je najboljeg tenisera sveta i svog nekadašnjeg učenika Novaka Đokovića uoči meča trećeg kola protiv Salvatorea Karuza za "Eurosport".

Razgovor su počeli sa Novakovom formom, uz konstataciju da deluje veoma snažno i spremno.

- Da, trenutno se tako osećam. Malo sam se mučio posle Australijan Opena i nekih šest nedelja nisam igrao, pa sam bio pomalo rđav na Indijan Velsu, u Majamiju i prve nedelje Monte Karla. Nisam mogao da pronađem pravi ritam, ali treningom na šljaci sticao sam samopouzdanje i Madrid je prošao veoma dobro, osvojio sam ga, posle toga sam imao nekoliko dugačkih mečeva u Rimu, ali je Rafa bio prejak u finalu. Poslednjih mesec i po dana su bili jako dobri po mene i uvek tražim vrhunac igre na Rolan Garosu. Naravno, Gren Slem turniri za mene nisu novitet, igram ih već dugo. U ovoj fazi karijere, samo želim da igram najbolje što mogu. Uslovi nisu idealni, tereni su sporiji, loptica manje odskače i moj protivnik je bio neko protiv koga ranije nisam igrao, što je uvek veoma opasno. Želite da počnete dobro i to sam upravo i uradio. Malo mi je opala koncentracija u drugoj rundi, ali mislim da imam iza sebe nekoliko sjajnih mečeva - poručio je Nole.

Beker i Đoković su se osvrnuli na njegov nastup u Australiji, uz Bekerovo zapažanje da je Novak tamo igrao toliko dobro, da dugo nije izgledao toliko impresivno na terenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Novak je objasnio da su to bile takve okolnosti i da je koristio mnoge stvari na kojima je trenirao, pritom se osvrnuo na meč sa Kolšrajberom koji ga je poptuno poremetio, pa njegovi nastupi na inače dobrim turnirima po njega nisu bili onakvi kakve je očekivao da ima.

Na pitanje koji mečevi na šljaci su mu pokrenuli sezonu, Novak je jasno odgovorio da je u pitanju Madrid.

- Klima u prestonici Španije je sjajna i stvarno je uživanje igrati u takvom ambijentu i pobeda nad Timom u polufinalu dali su mi mentalnu snagu, a protiv top igrača vam je dovoljan samo jedan meč kako biste se u potpunosti pokrenuli.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Novak se u prethodnih 12 meseci najviše borio sa samim sobom, a Bekerovo pitanje je bilo jednostavno – šta se promenilo?

- To je moć Gren Slema, posebno Vimbldona koji je Sveti Gral tenisa. Uvek sam sanjao da osvajam taj turnir i osvojiti ga posle svih problema, operacije, velikog povratka i pronalaska sebe na terenu – to je bilo krucijalno – prodisao sam posle Vimbldona"

Bekera je zanimalo šta Novak ima da kaže o Rafaelu Nadalu kao i o čuvenom kalendarskom Gren Slemu.

"Pre tri godine sam imao sva četiri Gren Slema i verujem da to mogu da ponovim. Stvarno verujem u to i zato sam sada ovde. Pronašao sam svoju formu u pravom trenutku i samo moram da zadržim momentum. Ukoliko nastavim da igram ovako, imam velike šanse da odem daleko na ovom turniru, sve je u Božijim rukama. Što se tiče Nadala, svi mi gledamo jedni druge kako igraju, pogotovo kada su nam mečevi različitim danima. TV imamo svuda, tako da se mečevi najboljih igrača često prate u svlačionici. Gledam Rafu, Rodžera, Zvereva, Del Potra, Tima... Iako ih pratim, fokusiran sam na svoje mečeve, pošto sam uspehe protiv njih beležio na različitim podlogama i na ovom turniru znam šta je potrebno da bi se doguralo daleko. Imam veliko poštovanje za sve navedene tenisere, posebno za Rafu koji je ovde izgubio samo dva puta u celoj karijeri. Rafa je najveća prepreka Pariza - zaključio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading