(VIDEO) Državna prvakinja našla način: Trenira plivanje u plasteniku

Autor:

Sport

25.04.2020

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija koronavirusa naterala je ceo svet na snalaženje kako život zadržati što normalnijim. Tako su se i sportisti prilagodili izazovima izolacije, a nekima je to bilo posebno teško - ipak gde ima volje ima i načina.

RepublikaFoto: youtube.com/faktor.ba
Iman Avdić

U selu Matuzići pokraj Doboja u bazenu ispod plastenika tata i kćerka, Evelin i Iman (12), svakodnevno treniraju plivanje ni manje ni više nego u - plasteniku. U jedan manji deo natkriven plastikom, postavljen je bazen u kojem trenira državna prvakinja BiH. 

Iman je objasnila kako je sa svojim ocem plastenik pretvorila u adekvatan bazen za treniranje i koliko joj to zaista pomaže da održi formu.

Zbog epidemije Covid-19 virusa, bazeni su zatvoreni i ovo je jedini način da Iman održi formu. U bazenu veličine 3x2 metra Iman trenira dnevno po nekoliko sati uz instrukcije tate Evelina Avdića, koji je inače profesor sporta i fizičkog.

Iman je državna prvakinja i rekorderka u plivanju, a obeležila je Otvoreno zimsko prvenstvo BiH na malim bazenima pred kraj 2019.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading