Babić boksuje za medalju: Srpski borac ulazi u ring sa favorizovanim Ukrajincem!

Autor: Ilija Momčilović

Sport

25.06.2019

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten bokserske reprezentacije Srbije Vladan Babić ove srede će u Minsku boksovati četvrtfinalni meč protiv favorita superteške kategorije Viktora Vikhrista iz Ukrajine, koji je u prvom meču na takmičenju pobedio predstavnika Rusije.

RepublikaFoto: Promo foto
Babić pred velikim izazovom

Podsetimo, naš reprezentativac je na startu Evropskih igara u Belorusiji takođe bio ubedljiv protiv Litvanca Valavičijusa (5:0)!

Evropske igre su za boksere ujedno i Evropsko prvenstvo. Pobednici u četvrtfinalu obezbeđuju bronzanu medalju.

- Protiv Litvanca sam boksovao koliko mi je bilo potrebno da bih bio još bolji za meč sa aktuelnim prvakom Evrope. Sama pomisao da bih mogao da donesem Srbiji medalju posle 24 godine je dovoljan podstrek za maksimalan trud i ostavljanje srca u ringu! Ukrajinac jeste favorit, ali nema nepobedivih. Za mene je ovo takmičenje kruna karijere, spremao sam se dve godine za Minsk. Bokserski savez Srbije nam je obezbedio najbolje moguće uslove, a hvala i ljudima iz Olimpijskog komiteta Srbije na vrhunskom odnosu prema sportistima - istakao je Babić.

RepublikaFoto: Promo foto

Ako Babić pobedi i obezbedi najmanje bronzanu medalju, biće to prvo odličje za naš boks na EP posle 28 godina i bronze Muje Bajrovića 1991. u Geteborgu, odnosno prva za srpski boks na velikim takmičenjima posle 24 godine i bronze Slaviše Popovića na Svetskom prvenstvu u Berlinu 1995.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading