Zvezda "pala" u Limožu: Očajni crveno-beli eliminisani iz Evrokupa!

Autor:

Sport

29.01.2019

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde eliminisani su iz Evokupa posle velike drame pošto su poraženi od Limoža rezultatom 72:71.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Haotično su crveno-beli ušli u ovaj meč, videla sa početna nesigurnost, a domaći su realizovali svoje šanse. Međutim, nekoliko dobrih rešenja u napadu i borba se zahuktala u prvoj četvrtini. Igralo se koš za koš, kod crveno-belih su odlično ušli u utakmicu Reglend i Dobrić. Zvezda je vodila, ali se domaćin nije dao. Sa minimalnom prednošću izabranici Milana Tomića su završili prvi period igre 15:16.

Posle trojke Simanića kojom je otvorena druga deonica, ekipa Limoža je napravila seriju od 7 poena, međutim, crveno-beli pogađaju dve trojke i nisu dozvolili protivnicima da se odlepe. Igralo se u serijama, celo prvo poluvreme proteklo je u neizvesnoj igri, čestoj promeni prednosti, a tako je bilo i u završnici druge četvrtine. Popustili su crveno-beli u odbrani i odmah su to iskoristili domaći. Očigledno je da nešto ne štima u odbrani crveno-belih, a nisu se mogli pohvaliti ni rešenjima u napadu, bleda, bezidejna igra srpskog šampiona, 40:35 je bilo za domaće na poluvremenu.

Mnogo je angažovanije zaigrala Zvezda u odbrani u drugom poluvremenu i odmah je stigla nagrada. Bili Beron je bio ključni igrač u trećoj deonici koji je povukao crveno-bele napred. Ono što je bilo drastično različito u odnosu na prvo poluvreme je bila odbrana, a onda su stigla i bolja rešenja u napadu. Košarkaši Limoža su ostali bez ideja u napadu, pokušavali su sa distance, ali nije im išlo, 60:48 je bilo na kraju treće četvrtine koja je obećavala.

U poslednjoj četvrtini su domaći shvatili da su im trojke jedini spas, pa su šutom sa distance vratili neizvesnost u meč. Napravili su crveno-beli nekoliko grešaka koje ih su ih koštale mnogo, ispostavilo se kasnije. Košarkaši Limoža su žurili da stignu prednost, ali Zvezda je narednih nekoliko napada uspela sa sačuva pribranost, ali ne zadugo. Olako su propustili šanse crveno-beli i dozvolili trojku na minut do kraja, nije moglo bez drame. Očajno su crveno-beli odigrali završnicu i  propustili šansu za nastavak evropskog takmičenja.

Dugo će pamtiti crveno-beli ovaj meč kojim su produbili krizu u kojoj se nalaze, ovo je 5. uzastopni poraz ekipe Milana Tomića, jedino što je jasno da će čelnici morati da sednu i razmotre ovu igračku i rezultatsku krizu.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading