BIVŠI IGRAČ ZVEZDE PRAVO U METU: Kairat kao jači trening

Autor:

Sport

27.07.2021

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda dočekuje Kazahstance u sredu od 20.30 u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Radovan Krivokapić

Crvena zvezda je 2002. godine u kvalifikacijama za Kup UEFA savladala Kairat u beogradskom revanšu sa 3:0, a strelac trećeg pogotka na meču bio je Radovan Krivokapić, koji se podsetio tog perioda i optimistično prognozirao utakmicu koja je na programu u sredu od 20 časova i 30 minuta. 

- Tada je bio drugačiji sistem takmičenja. To su bile kvalifikacije za tadašnji Kup UEFA i nije se igrala grupna faza, već sistem izbacivanja. Posle Kairata, eliminisali smo Kjevo i protiv Lacija igrali da prezimimo u Evropi. Utakmice u Kazahstanu se sećam kao kroz maglu. Znam da je bio dugačak put i da smo rutinski pobedili sa 2:0. Trener Zoran Filipović je stvorio dobru atmosferu, bilo je lepo sarađivati sa njim, i sve to se odrazilo na igru tima - rekao je Krivokapić.

Nekadašnja Zvezdina "desetka" je naglasila da tadašnji Kairat nije bio ravnopravan rival Crvenoj zvezdi.

- Bilo je to dosta davno, pre skoro 20 godina. Dobili smo ih sa 3:0 na "Marakani". Tada Kairat nije važio za nekog jakog protivnika. Mi smo imali izuzetan tim sa Boškovićem, Pjanovićem, Mladenovićem, Bogavcem, Gvozdenovićem i ostalim sjajnim igračima. Bili smo puno bolji, sve vreme smo imali posed lopte, stvarali šanse i davali golove na vreme. To nam je bio kao jači trening i oni uopšte nisu bili naše merilo u to vreme. Nadam se da će u sredu biti rezultatski identično - podvukao je Krivokapić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading