EKSKLUZIVNO: Grof i Ješić prognozirali TAČAN REZULTAT derbija! Šta će reći VEČITI?!

Autor:

Sport

06.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji efikasan derbi odigran je 17. novembra 2012, kada je Crvena zvezda pobedila Partizan 3:2.

RepublikaFoto: Starsport
Bivši treneri Zvezde i Partizana Božović i Ješić

Svetkovina srpskog fudbala poznatija kao večiti derbi sutra će imati 164. epizodu, ovoga puta na Marakani od 18 časova. Ono što navijači Crvene zvezde i Partizana očekuju pred međusobnu utakmicu dva kluba su golovi, a imaju i čemu da se nadaju. Naime, crveno-beli i crno-beli su u seriji od 17 pobeda zaredom u Superligi Srbije, a u tom periodu zbirno su postigli 99 pogodaka.

Ekipa Aleksandra Stanojevića bila je malo uspešnija jer je mrežu protivnika u seriji trijumfa koji je krenuo 31. oktobra protiv Mačve zatresla čak 52 puta, dok su izabranici Dejana Stankovića stali na 47 pogodaka, od 1. novembra i meča sa Radnikom.

BEZ UZBUĐENJA

Kada pogledamo malo u prošlost, na poslednjih 20 večitih derbija, naravno, računajući i Kup Srbije, na čak 15 duela palo je manje od tri gola, dok je osam puta viđeno manje od dva pogotka.

Svi ljubitelja klupskog fudbala u našoj zemlji nadaju se derbiju kao onom iz 17. novembra 2012, kada je Crvena zvezda pobedila Partizan sa 3:2 posle preokreta, ali takvo mišljenje u razgovoru za Srpski telegraf ne deli Miodrag Grof Božović (47), bivši trener nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta.

- Znate kako u derbiju nema pravila, teško je predvideti jer nikad ne znaš kakav su tim i taktiku spremili treneri. Pratim i vidim da su obe ekipe poprilično efikasne, bilo bi normalno da se nastavi goleada i u derbiju, ali teško. Svaka greška može skupo da košta, tako da očekujem mali broj pogodaka i 2:0 u korist Zvezde - rekao je crnogorski stručnjak za naš list.

PSIHOLOŠKA PREDNOST

Ipak, sa konstatacijom iskusnog stratega rodom iz Mojkovca ne slaže se Miodrag Ješić (62), čovek koji je bio trener Partizana u dva navrata (1999-2000. i od leta 2006. do januara 2007).

Partizanu prijaju derbiji sa brojem četiri!

Poznato je da nas sutra očekuje 164. večiti derbi, a zanimljivo je da Partizanu više prijaju derbiji koji se završavaju na broj četiri. Crno-beli su slavili u 154, 144, 134, dok je u 124. epizodi svetkovine našeg fudbala bilo nerešeno. U 114. derbiju slavila je Zvezda.

- Malo toga smo videli u prošlim derbijima i ljudi su ostajali razočarani. Ovoga puta su i Partizan i Zvezda u dobroj formi sa golovima, kvalitet je odličan i smatram da će biti golova. Očekujem rezultat 3:2, naravno, u korist Partizana iako je gost, ali iz jednog razloga. Trener Stanojević uspeo je da napravi novi sistem, svojim izjavama skinuo je pritisak s igrača i sada crno-beli imaju psihološku prednost. Takođe, ne treba zaboraviti da Stanoje nije nikada poražen na Marakani (računajući samo Superligu) - zaključio je stari trenerski vuk za Srpski telegraf.1

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading