Okupacija Kopenhagena: "Delije" stigle čak iz Toronta!

Autor:

Sport

14.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kopenhagen je ceo crveno-beo! Navijačima srpskog šampiona nije bilo ništa teško, pa ni da prevale više hiljada kilometara da bi bodrili Crvenu zvezdu u odlučujućem revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. To što je Kopenhagen u Beogradu izvukao 1:1 samo je dodatno motivisalo pristalice srpskog prvaka iz celog sveta.

RepublikaFoto: Dražen Ostojić
Navijači Crvene zvezde u Kopenhagenu

Očekivano, najviše ih je došlo i Beograda, ali na centralnom gradskom trgu danske prestonice bilo je delija i iz Ontarija i Toronta u Kanadi, iz raznih krajeva Evrope, Republike Srpske i Herceg Novog.

MALME ČVORIŠTE

Došli su da bodre svoj klub i iz obližnjeg Malmea, a upravo je grad u Švedskoj bio glavno čvorište za sve koji su doleteli niskotarifnim avio-kompanijama.

- Došli smo iz Toronta, ali smo okupljeni u navijačku grupu "Delije Ontario". U toj grupi je bila nagradna igra i ja sam dobio karte, ali svakako sam nameravao da se organizujem nekako i da dođemo da navijamo za Zvezdu. Nije blizu, ali nama ništa nije bilo teško kad nešto volimo - poručili su za Srpski telegraf Aca i njegova devojka Tanja.

RepublikaFoto: Dražen Ostojić

S druge strane, veća grupa momaka i devojaka došla je iz obližnjeg Hileroda u Danskoj. Oni su kupili jednu od 1.900 ulaznica namenjenih gostujućim navijačima po ceni od 20 evra. Vozili su samo pola sata do Kopenhagena, ali su u prestonicu došli znatno ranije kako bi uživali u atmosferi na gradskom trgu, a onda u korteu svi zajedno otišli do stadiona.

RETKA PRILIKA

- Navijamo za Zvezdu oduvek. Ne znamo možda sve navijačke pesme, ne znamo ove najnovije, ali naučićemo tokom meča i bićemo najglasniji. Ovakvu priliku nemamo često, zato smo se odlučili da budemo sa našom braćom na tribini, a ne sa Dancima, da sedimo i gledamo susret - jasni su navijači koji su imali kompletnu navijačku opremu - od šalova preko dresova do dukseva.

Policija svima poželela dobrodošlicu

Nakon apela da će svi koji nemaju kartu isključivo za sektor namenjen gostujućim navijačima biti proterani sa stadiona, danska policija je na dan utakmice bila znatno ljubaznija prema delijama. Svako od njih dobio je brošuru na srpskom jeziku kuda da se kreće po gradu i šta da vidi, kako najlakše da stigne do stadiona i gde da se smesti, ali i šta je najstrože kažnjivo.

- Kopenhaška policija želi dobrodošlicu navijačima Crvene zvezde. Nadamo se da ćete uživati u ugodnom boravku i poštenoj utakmici - piše na pamfletu koji je deljen navijačima srpskog kluba dok su policijski helikopteri nadletali grad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading