KANADA UPOZORILA SVOJE DRŽAVLJANE: Ne putujte u Izrael, u Gazu i na Zapadnu obalu

Autor:

Svet

13.04.2024

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanada upozorava građane na rizik od napada u Izraelu, Gazi i na Zapadnoj obali

KANADA UPOZORILA SVOJE DRŽAVLJANE: Ne putujte u Izrael, u Gazu i na Zapadnu obalu

Foto: Shutterstock


Kanadska vlada je nedavno izdala upozorenje svojim građanima da izbegavaju putovanja u Izrael, Gazu i na Zapadnu obalu zbog povećanog rizika od napada na izraelsku teritoriju. Ministarka spoljnih poslova Melani Džoli je naglasila ozbiljnost situacije i pozvala Kanađane koji se nalaze u regionu da razmotre odlazak komercijalnim putem. Ovo upozorenje dolazi usled povećanog rizika od napada na izraelsku teritoriju, koji je doveo do veoma nestabilne bezbednosne situacije u regionu.

Nestabilna bezbednosna situacija

Ministarka Džoli je istakla da je regionalna bezbednosna situacija veoma nestabilna i da postoji realna opasnost od eskalacije sukoba bez prethodnog upozorenja. Ova izjava naglašava ozbiljnost situacije i upozorava građane na potencijalne opasnosti koje bi mogle da ih zadesi ukoliko odluče da putuju u ovaj region.

Savet Savezne vlade

Savezna vlada Kanade je prethodno savetovala Kanađane da izbegavaju putovanja koja nisu neophodna u ovom regionu. Ovo dodatno naglašava ozbiljnost situacije i ukazuje na to da se preporuke i upozorenja odnose na širok spektar putovanja, uključujući i ona koja su vezana za posao, turizam ili posete porodici.

Kanada, kao jedna od zemalja koja se zalaže za bezbednost svojih građana, pažljivo prati situaciju u ovom regionu i preduzima odgovarajuće korake kako bi informisala javnost o mogućim rizicima i opasnostima. Ovo upozorenje treba da posluži kao podsetnik svim putnicima da pažljivo procene rizike pre planiranja putovanja u Izrael, Gazu i na Zapadnu obalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading