OVO MOŽE SAMO TRAMP! Evo koliko je novca za kampanju na večeri dobio od DONATORA

Autor:

Svet

07.04.2024

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Događaj, nazvan "Inauguralna večera lidera", poslala je signal o ponovnom oživljavanju kampanje prikupljanja sredstava za Trampa i Republikansku stranku

OVO MOŽE SAMO TRAMP! Evo koliko je novca za kampanju na večeri dobio od DONATORA

Foto: Tanjug/AP

Dok nastoji da sustignu kampanju Džozefa Bajdena u skupljanju novca, izborna kampanja Donalda Trampa saopštila je danas da je u subotu prikupila 50,5 miliona dolara.

Prijavljene donacije na događaju sa velikim donatorima održanom u domu milijardera i investitora Džona Polsona u Palm Biču na Floridi, oborile su novi rekord i dvostruko nadmašile iznos koji je Bajdenova kampanja nedavno prikupila na skupu sa bivšim predsednicima Bilom Klintonom i Barakom Obamom u Radio Citi Music Hall-u u Njujorku, prenosi AP.

"Jasnije je nego ikad da imamo poruku, organizaciju i novac da dovedemo predsednika Trampa do pobede 5. novembra", naveli su u saopštenju Trampovi viši savetnici Kris La Sivita i Suzi Vajls.

Događaj, nazvan "Inauguralna večera lidera", poslala je signal o ponovnom oživljavanju kampanje prikupljanja sredstava za Trampa i Republikansku stranku.

"Ovo je bilo neverovatno veče pre nego što je uopšte i počelo, jer su ljudi želeli da doprinesu cilju da Amerika ponovo postane velika. To se i dogodilo", kratko je rekao Tramp u razgovoru sa novinarima.

Inače, grad Njujork pristao je da plati 17,5 miliona dolara odštete u slučaju grupne tužbe koju su vodile dve muslimanke koje navode da su njihova verska prava povređena kada ih je policija primorala da skinu hidžab zbog slikanja nakon što su uhapšene.

Preliminarno finansijsko poravnanje, koje tek treba da odobri sudija okružnog suda, podneto je u petak u saveznom sudu na Menhetnu i više od 3.600 osoba ima pravo na isplate prema sporazumu, preneo je Foks njuz.

Džamila Klark i Arva Aziz, prvobitno su podnele tužbu 2018. godine nakon što su uhapšene zbog kršenja sudskog naloga koje su nazvale lažnim.

Obe su uhapšene prošle godine na Menhetnu, odnosno u Bruklinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading