SRUŠIO SE HELIKOPTER NA POZNATOM SKIJALIŠTU, TROJE POGINULIH: Letelica je iznenada skrenula s puta

Autor:

Svet

03.04.2024

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U letelici su pored pilota, vodiča i njegove ćerke bila i četiri skijaša, ali policija nije objavila njihov identitet

SRUŠIO SE HELIKOPTER NA POZNATOM SKIJALIŠTU, TROJE POGINULIH: Letelica je iznenada skrenula s puta

Foto: RINA

Tri osobe su poginule, a tri su povređene kada se srušio helikopter koji je spuštao skijaše na planinu Petit Combin u kantonu Vale u švajcarskim Alpima, saopštila je lokalna policija.

"Kada je stigla do vrha planine na 3.668 metara nadmorske visine, iz razloga koji će istraga tek morati da ustanovi, letelica je skliznula niz severnu padinu", navodi se u policijskom saopštenju, prenosi Gardijan.

U letelici su pored pilota, vodiča i njegove ćerke bila i četiri skijaša, ali policija nije objavila njihov identitet.

Na mesto nesreće poslato je sedam helikoptera u okviru spasilačkih napora i dve povređene osobe odmah su zbrinute, a potom je spasena i treća osoba, saopštila je policija.

"Tela ostala tri putnika u letelici su nažalost pronađena bez znakova života", navodi se u policijskom saopštenju.

U ponedeljak, na drugim lokacijama u kantonu Vale na jugoistoku Švajcarske, tri osobe su poginule u lavini, među njima i 15-godišnji dečak iz SAD.

Inače, slovenačka policija je danas potvrdila da su pronašli tela dvojice planinara sa srpskim državljanstvom na planini Triglav, najvišem vrhu Julijskih Alpa. Muškarci, starosti 33 i 42 godine, nažalost su izgubili živote nakon pada sa visine od oko 1.600 metara.

Njihova tela pronađena su tokom sistematskog pregleda terena policijskim helikopterima, a prema saopštenju agencije STA, uzrok smrti su teške povrede zadobijene prilikom pada.

Prema informacijama koje su preneli slovenački mediji, akcija spasavanja u kojoj je učestvovala i Gorska služba spasavanja Slovenije započela je u subotu, ali je zbog nepoznatog pravca kretanja planinara bilo potrebno dosta vremena da se pretraži veliko područje. Ova nesreća još jednom podseća na opasnosti koje vrebaju planinare, posebno na visokim planinama gde se vremenski uslovi brzo mogu promeniti, a teren postaje izuzetno zahtevan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading