HOROR NA POPULARNOM SKIJALIŠTU: Policija pronašla pet beživotnih tela

Autor:

Svet

11.03.2024

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U cilju lociranja skijaša mobilisani su značajni resursi, ali su ekstremni vremenski uslovi u protekla 24 sata otežali spasilačke akcije.

HOROR NA POPULARNOM SKIJALIŠTU: Policija pronašla pet beživotnih tela

Foto: Tanjug/AP

The girl died on her way to the hospital/Illustration

Policija švajcarskog kantona Vale saopštila je da je pronašla pet beživotnih tela osoba koje su nestale tokom ski ture kod alpskog grada Cermata.

Za šestim skijašem se još traga, prenosi švajcarski javni servis RTS.

Skijaši su nestali u subotu kod planine Tet Blanš, na stazi Cermat-Arola, u blizini planine Materhorn, koja se prostire blizu pograničnog područja između Švajcarske i Italije.

U cilju lociranja skijaša mobilisani su značajni resursi, ali su ekstremni vremenski uslovi u protekla 24 sata otežali spasilačke akcije.

Oluja koja je besnela na jugu Alpa onemogućila je poletanje helikoptera, a u noći između subote i nedelje spasilačka ekipa bila je prinuđena da odustane od akcije zbog veoma loših vremenskih uslova i velike opasnosti od lavina.

Šta raditi u slučaju pronalaska beživotnog tela?

Pronalaženje beživotnog tela može biti veoma emotivno i stresno iskustvo. Ako se nađete u takvoj situaciji, sledite ove korake:

1. Pozovite hitnu pomoć

U većini zemalja, pozivanje hitne pomoći (broj 112 ili lokalni hitni broj) prvi je korak. Obavestite ih o situaciji i pratite njihove instrukcije.

2. Ne dirajte telo

Ostanite smireni i ne pokušavajte dirati ili pomerati telo. Postoji mogućnost da su prisutne forenzičke ili medicinske činjenice koje bi mogle biti bitne za istražitelje.

3. Obavestite policiju

Ako niste već obavestili policiju, učinite to odmah. Oni će pokrenuti istragu i preduzeti dalje korake prema potrebi.

4. Ostanite na mestu događaja

Ako je to moguće, ostanite na mestu događaja dok ne stignu hitna pomoć i policija. Važno je da ne menjate ništa na mestu događaja kako biste sačuvali integritet scene.

5. Potražite podršku

Pronalaženje beživotnog tela može biti traumatizirajuće iskustvo. Potražite podršku od prijatelja, porodice ili stručnjaka za mentalno zdravlje kako biste obradili svoja osećanja i reakcije.

6. Saradnja sa vlastima

Saradnja sa vlastima i pridržavanje njihovih instrukcija ključni su u ovakvim situacijama. Ako imate informacije koje bi mogle pomoći u istrazi, podelite ih s odgovarajućim autoritetima.

Nemojte se libiti zatražiti pomoć ako vam je potrebna. Postoje organizacije i resursi koji pružaju podršku onima koji su svedoci ili se suočavaju s traumatičnim događajima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading