ŠEST OSOBA NESTALO NA POZNATOM SKIJALIŠTU! Policija pokrenula MOMENTALNU istragu!

Autor:

Svet

10.03.2024

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija ističe da su loši vremenski uslovi dodatno otežali situaciju.

ŠEST OSOBA NESTALO NA POZNATOM SKIJALIŠTU! Policija pokrenula MOMENTALNU istragu!

Foto: Shutterstock

U blizini čuvenog planinskog vrha Materhorn u Švajcarskoj, šest osoba je nestalo tokom skijaške ture koja je krenula iz alpskog grada Zermat.

Policija intenzivno traga za nestalima, ali otežavajuća okolnost su veoma loši vremenski uslovi koji otežavaju reagovanje u vanrednim situacijama.

LOŠI VREMENSKI USLOVI OTEŽAVAJU POTRAGU

Policija u švajcarskom kantonu Vale ističe da su loši vremenski uslovi dodatno otežali situaciju. Nesreća se dogodila oko planine Tete Blanš u subotu na stazi Zermat-Arola, koja se nalazi u neposrednoj blizini granice između Švajcarske i Italije, nedaleko od planine Materhorn, prenosi Beta.

OPASNOSTI SKIJANJA U PLANINSKIM PODRUČJIMA

Ovaj slučaj naglašava opasnosti skijanja u planinskim područjima, posebno kada se vremenski uslovi brzo menjaju. Materhorn, poznat i kao "Planina koju voli da ubije", ima reputaciju izazovnog skijaškog terena, što dodatno naglašava važnost pažljivog planiranja i praćenja vremenskih uslova prilikom skijanja u ovoj regiji.

REAKCIJA LOKALNIH VLASTI

Lokalne vlasti su odmah reagovale na ovaj slučaj i angažovale sve raspoložive resurse kako bi pronašle nestale skijaše. Potraga se sprovodi sa velikom pažnjom imajući u vidu izazovne uslove terena i nepredvidive vremenske prilike.

NADE I STRAHUJANJA ZA NESTALE

Porodice i prijatelji nestalih skijaša strepe za njihovu sudbinu, ali istovremeno čekaju vesti s nadom da će se svi srećno vratiti. Potraga za nestalima nastavlja se uprkos izazovima koje postavljaju planinski teren i vremenski uslovi.

Ovaj slučaj naglašava izazove i opasnosti koje mogu pratiti zimske sportske aktivnosti u planinskim područjima, te ističe važnost pažljivog planiranja i praćenja vremenskih prognoza prilikom skijanja i planinarenja.

(Beta)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading