NATALIJI POZLILO NA PUTU ZA ŠKOLU, PA PALA U SNEG I UMRLA: Policajce MRZELO da pomognu devojčici, a tri meseca kasnije OVAKO SU KAŽNJENI

Autor:

Svet

15.02.2024

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Puna tri meseca svi su pričali o slučaju koji isprva nikog nije zanimao

NATALIJI POZLILO NA PUTU ZA ŠKOLU, PA PALA U SNEG I UMRLA: Policajce MRZELO da pomognu devojčici, a tri meseca kasnije OVAKO SU KAŽNJENI

Foto: pixabay.com

Devojčica po imenu Natalija (14) iz Poljske, preminula je pre tri meseca kada joj je na putu za školu pozlilo.

Devojčici se sve tada smračilo pred očima i pala je u sneg. Tek posle nekoliko sati policija je reagovala, ali tada je nažalost već bilo kasno. A Natalija je ležala u snegu na samo 500 metara od policijske stanice!

Skandalozna reakcija policije ali i prolaznika koji nisu pomogli devojčici zaprepastila je čitavu Poljsku.

Pokrenuta je istraga u policiji i zaključeno je da je došlo do neshvatljivog nemara organa reda koji su primili poziv oca devojčice ali ih je najverovatnije mrzelo da je traže po gradu od 25.000 stanovnika.

Policajci su tek sada kažnjeni i to interno. Navodno su svi koji su bili u smeni kada je otac zvao telefonom suspendovani, ali niko najverovatnije neće više od toga odgovarati na sudu.

Devojčica je, kada joj je pozlilo pozvala oca rekavši mu da joj nije dobro, ali on nije saznao u razgovoru gde je ona. Potom joj se telefon isključio. Natalija je, što je najgroznije u priči, satima ležala kraj jedne prodavnice a da niko od prolaznika nije želeo da joj pomogne. 

Otac je javio policiji šta se dogodilo, ali nije dobio nikakvu reakciju od njih. Otišao je u stanicu oko 10 časova, a ona je pronađena tek oko 13.30 kada joj je jedan prolaznik pomogao i uneo ju je u radnju.

Autopsija je pokazala da je pretrpela fatalno krvarenje u mozgu. Priča je dospela na naslovne strane a Poljaci su bili šokirani reakcijom policije i naroda.

Pre nekoliko nedelja stigla je prva kazna. Policajac koji je primio prijavu od Natalijinog oca "sankcionisan je jer nije adekvatno reagovao". Ipak, nije poznato kako je tačno sankcionisan.

Mediji pišu da je kažnjen još jedan policajac zbog zanemarivanja dužnosti i navodno mu preti otkaz. Treći policajac, koji je bio zadužen za praćenje akcije potrage optužen je za neadekvatno izvršavanje dužnosti. Iako su propusti dokazani, on još nije kažnjen.

Komandir Andrihovskog komesarijata optužen je da je zanemario svoje dužnosti i da nije pravilno obavljao dužnosti, ali je istraga obustavljena zbog njegovog zdravstvenog stanja. Komandir je 31. januara razrešen dužnosti zbog dužeg odsustva, a 1. februara je na raspolaganju regionalnom komandiru policije u Vadovicama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading