ŠTA SE KRIJE IZA SUMNJIVIH TRANSAKCIJA?! Hapšenje u Kraljevu zbog neovlašćenog davanja kredita!

Autor:

Hronika

10.02.2024

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

ŠTA SE KRIJE IZA SUMNJIVIH TRANSAKCIJA?! Hapšenje u Kraljevu zbog neovlašćenog davanja kredita!

Foto: Shutterstock

M. Đ. (63) iz Kraljeva uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo iz zakona o bankama, odnosno da je neovlašćeno davao kredite.

On se sumnjiči da se od 2016. do 2021. godine bavio davanjem kredita bez ovlašćenja Narodne banke Srbije, tako što je većem broju oštećenih fizičkih lica sa teritorije Republike Srbije davao novac u vidu kredita u ukupnom iznosu od 25.350 evra, na koje je zaračunavao kamatne stope u rasponu od sedam do 20 odsto, iako za to nije bio ovlašćen.

Kako je danas saopštila Policijska uprava Kraljevo, na taj način je M. Đ, kako se sumnja, sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko dva miliona dinara, na štetu građana.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađeno je oko 15.000 evra i 230.000 dinara, kao i veći broj priznanica sa podacima lica kojima je davao kredite.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su S. Š. (49) pod sumnjom da je u njegovom stanu pronađeno 14 paketića sa praškastom materijom za koju se sumnja da je heroin, kao i digitalna vaga. Osumnjičeni se tereti za izvršenje krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu. Detalji ovog slučaja izazvali su pažnju javnosti, posebno zbog velike količine pronađene droge i činjenice da je osumnjičeni posedovao digitalnu vagu, što može ukazivati na organizovanu trgovinu opojnim drogama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading