SKANDAL TRESE HRVATSKU! Godinama KRAO PARE sa bankovnog računa VERSKE USTANOVE, a evo kako je DOLIJAO - U svemu mu pomagala i ONA!

Autor: D.B.

Svet

20.01.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svemu mu je pomogla, kako je otkrila zagrebačka policija i 51-godišnja članica porodice.

SKANDAL TRESE HRVATSKU! Godinama KRAO PARE sa bankovnog računa VERSKE USTANOVE, a evo kako je DOLIJAO - U svemu mu pomagala i ONA!

Foto: Profimedia

Policija je prijavila 45-godišnjaka za zloupotreba položaja za falsifikovanja isprava, a članicu porodice (51) za pomaganje.

Bankovni račun verske ustanove u kojoj je odgovorna osoba i ujedno jedini ovlašćen za raspolaganje novcem, poslužio je 45-godišnjaku kao privatni bankomat


U svemu mu je pomogla, kako je otkrila zagrebačka policija i 51-godišnja članica porodice pa su oboje na kraju, pozavršetku kriminalističkog istraživanja, kazneno prijavljeni - on za zloupotrebu položaja i falsifikovanje isprava, a ona za pomaganje u (ne)delima, piše Jutarnji.hr. 

Zagrebački istražitelji su istražujući otkrili da je 45-godišnjak od 9. aprila 2019. pa do februara 2021. s ciljem da se nepripadno okoristi, obavljao neosnovane isplate novčanih sredstava s računa ustanove. 


Ujedno je dizao novac sa bankomata, uplaćivao je novac s računa ustanove na vlastitu firmu ali i na račun firme 51-godišnjakinje a nije se libio uplaćivati novac i na vlastiti račun za nepostojeće usluge.

- Sumnja se da je osumnjičeni, kako bi prikrio nezakonite radnje falsifikovao mesečne bankovne račune o poslovanju ustanove, godišnja financijska primanja kao i račun jednog trgovačkog društva za navodne usluge posredovanja. Takvu poslovnu dokumentaciju upotrebio je potom u poslovanju ustanove kao da je istinita čime si je pribavio nepripadnu imovinsku korist u za sada točno neutvrđenom novčanom iznosu, ali svakako većem od 7 963,89 eura odnosno 60 000 kn, za koliko je oštetio versku ustanovu - kažu iz PU zagrebačke koja je protiv oboje osumnjičenih podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading