TELA DVOJICE SRBA PRONAĐENA NA TRIGLAVU: Užas u Sloveniji, za njima se tragalo od subote!

Autor:

Svet

02.04.2024

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krenuli na planinarenje, pa nastradali.

TELA DVOJICE SRBA PRONAĐENA NA TRIGLAVU: Užas u Sloveniji, za njima se tragalo od subote!

Foto: Shutterstock

Slovenačka policija je danas potvrdila da su pronašli tela dvojice planinara sa srpskim državljanstvom na planini Triglav, najvišem vrhu Julijskih Alpa. Muškarci, starosti 33 i 42 godine, nažalost su izgubili živote nakon pada sa visine od oko 1.600 metara.

Njihova tela pronađena su tokom sistematskog pregleda terena policijskim helikopterima, a prema saopštenju agencije STA, uzrok smrti su teške povrede zadobijene prilikom pada.

Teška sudbina na visokim planinama

Prema informacijama koje su preneli slovenački mediji, akcija spasavanja u kojoj je učestvovala i Gorska služba spasavanja Slovenije započela je u subotu, ali je zbog nepoznatog pravca kretanja planinara bilo potrebno dosta vremena da se pretraži veliko područje. Ova nesreća još jednom podseća na opasnosti koje vrebaju planinare, posebno na visokim planinama gde se vremenski uslovi brzo mogu promeniti, a teren postaje izuzetno zahtevan.

Istraga u toku

Policija je izjavila da nastavlja sa istragom kako bi utvrdila sve okolnosti ovog tragičnog događaja. Detalji o tome kako su planinari završili na toj visini i šta je tačno uzrokovalo njihov pad još uvek nisu poznati. Sigurnost planinara je uvek prioritet, a svaka nesreća na planinama izaziva veliku pažnju javnosti i podseća nas na važnost pripreme, opreza i poštovanja prirode.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading