NAJTRAŽENIJI ČOVEK NA SVETU SRBIN: "Pao" kao jedan od članova narko-kartela, proteran iz Bolivije u akciji koja je bila FILMSKA! (FOTO)

Autor:

Hronika

30.03.2024

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Helikopterom je prebačen iz zatvora Palmasola do granice sa Brazilom.

NAJTRAŽENIJI ČOVEK NA SVETU SRBIN: "Pao" kao jedan od članova narko-kartela, proteran iz Bolivije u akciji koja je bila FILMSKA! (FOTO)

Foto: Ministerio de Gobierno

U februaru ove godine, srpski državljanin Žarko Pilipović je uhapšen u San Rafael de Velasku, u departmanu Santa Kruz, zajedno sa trgovcem drogom Lurivalom Maksimom da Fonsekom, poznatim kao "kit trgovine drogom". Obojica su bila osumnjičena za krivična dela povezana sa trgovinom drogom.

Nakon poternice Interpola, Pilipović je u petak ujutru proteran iz Bolivije. Helikopterom je prebačen iz zatvora Palmasola do granice sa Brazilom. Lokalni mediji su izvestili da će svoj put nastaviti sve do Albanije. Važno je napomenuti da je Pilipović bio na poternici Interpola zbog pripadnosti međunarodnoj mafiji koja ima direktne veze sa PCC-om (Komandom prve prestonice).

Operacija proterivanja srpskog državljanina uključivala je helikoptere, ratno oružje i mobilizaciju službenika za borbu protiv droge. Naredba za proterivanje je izvršena u petak ujutru, a podrazumevala je koordinaciju sa sestrinskom Republikom Brazilom i rešenje o izbacivanju iz Immigracije.

 

Tokom hapšenja, Pilipović nije propisno identifikovan jer je nosio falsifikovana dokumenta brazilskog državljanina, sa imenom "Leonardo Bardason da Roša". Ovo dodatno ukazuje na složenost i ozbiljnost situacije.


Grupa sa kojom je putovao Pilipović istražena je nakon slučaja ubistva dve osobe. Kada su bili proganjani, sklonili su se na privatnom imanju u San Ignasio de Velasku, a kada su tužilac i policajci izvršili raciju, kriminalci su se međusobno sukobili pucačinom.

Hapšenje i proterivanje srpskog državljanina iz Bolivije predstavljaju značajan događaj, posebno imajući u vidu njegovu povezanost sa međunarodnom mafijom i poternicom Interpola. Ovaj slučaj ukazuje na kompleksnost borbe protiv trgovine drogom i neophodnost međunarodne saradnje u suzbijanju organizovanog kriminala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading