POLICIJA NAŠLA DROGU U RANCU: Kragujevčanin zbog posedovanja marihuane uhapšen u Bolјevcu

Autor:

Hronika

30.03.2024

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U akciji hapšenja, policija je pronašla oko 283 grama biljne materije.

POLICIJA NAŠLA DROGU U RANCU: Kragujevčanin zbog posedovanja marihuane uhapšen u Bolјevcu

Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boljevcu uhapsili su D. M. (1982) iz Kragujevca zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. U akciji hapšenja, policija je pronašla oko 283 grama biljne materije nalik na marihuanu u rancu osumnjičenog.
 

Policija je uspela da zapleni značajnu količinu opojne droge prilikom hapšenja D. M. iz Kragujevca. Ova akcija predstavlja važan korak u suzbijanju neovlašćene proizvodnje i distribucije droga, što doprinosi opštoj bezbednosti društva.

Marihuana je biljka Cannabis sativa koja se koristi kao opojna droga, ali i u medicinske svrhe. U žargonu postoje preko 200 različitih naziva za marihuanu, uključujući pojmove poput "trava", "vutra", "pot", "gandza", "mara" i slično.

Ova biljka se sastoji od sušenog lišća, cvetova, stabljike i semena indijske konoplje, poznate kao kanabis. Boja marihuane može biti zelena, smeđa ili siva, a često je to mešavina ovih nijansi. Kada se osuši, marihuana liči na izrezan duvan, ali ima specifičan, intenzivan i blago slatkast miris.

Važno je napomenuti da se marihuana može koristiti na različite načine, kao što su pušenje, konzumiranje putem hrane (tzv. "edibles"), inhalacija pare (tzv. "vaping") ili korišćenje u medicinske svrhe, kao što su ublažavanje bola, smanjenje anksioznosti ili poboljšanje apetita kod određenih zdravstvenih stanja.

Marihuana je u mnogim zemljama i jurisdikcijama zakonski regulisana supstanca. Dok je u nekim mestima legalna ili dekriminalizovana, u drugima je strogo zabranjena.

Razlozi za zabranu marihuane su raznovrsni, a uključuju:

  • Zdravstveni razlozi: Neki protivnici marihuane tvrde da njeni sastojci mogu izazvati štetne efekte na zdravlje, posebno kod dugotrajne i česte upotrebe, uključujući probleme sa plućima, mentalno zdravlje i razvoj mozga kod adolescenata.

  • Bezbednosni razlozi: Postoje zabrinutosti zbog povezanosti trgovine marihuanom sa organizovanim kriminalom i njenog korišćenja kao ulaza u druge ilegalne aktivnosti.

  • Pravni razlozi: Zakoni zabranjuju upotrebu i posedovanje marihuane u mnogim zemljama, a kršenje tih zakona može rezultirati kaznama, uključujući novčane kazne ili zatvorsku kaznu.

  • Međutim, u nekim delovima sveta, stavovi o marihuani su se promenili, a legalizacija ili dekriminalizacija su postali sve prisutniji. Ovo se često dešava zbog prepoznavanja medicinskih koristi marihuane, kao i zbog razmatranja alternativnih pristupa kontroli droga.

    Nakon hapšenja, D. M. je zadržan do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Očekuje se da će dalja istraga otkriti više detalja o ovom slučaju i utvrditi eventualnu povezanost sa drugim slučajevima neovlašćene proizvodnje opojnih droga.

    Ovim hapšenjem, policija nastavlja intenzivnu borbu protiv nelegalne trgovine drogom i sprovodi zakonske mere kako bi osigurala sigurnost i mir građana.

    Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
    Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

    BONUS VIDEO:

    Komentari (0)

    Loading