ZELENSKI SE DIŽE KAO FENIKS IZ PEPELA! Ukrajinci oborili 12 RUSKIH dronova!

Autor:

Svet

30.03.2024

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema podacima ukrajinske vojske, u napadima nije bilo žrtava, niti štete, prenosi Unian.

ZELENSKI SE DIŽE KAO FENIKS IZ PEPELA! Ukrajinci oborili 12 RUSKIH dronova!

Foto: shutterstock,Tanjug/AP,Printskrin/Youtube/Silja Pluton

Rusija je tokom protekle noći ponovo napala energetsku infrastrukturu Ukrajine u južnim i jugoistočnim regionima zemlje, saopštile su danas Oružane snage Ukrajine, prenosi Tanjug.

Prema podacima ukrajinskog vazduhoplovstva, PVO je oborila devet od 12 ruskih dronova iznad Hersonske, Odeske, Dnjepropetrovske i Poltavske oblasti.

Prema podacima ukrajinske vojske, u napadima nije bilo žrtava, niti štete, prenosi Unian.

Agencija navodi da je u ruskom napadu 22. marta termoelektrana Zmievska u Harkovskoj oblasti potpuno uništena, a da je hidroelektrana Dnjepar oštećena i da je zato obustavljen njen rad.

Podsetimo, Rusko Ministarstvo odbrane nedavno je saopštilo da je ruska Protivvazdušna odbrana (PVO) oborila dva ukrajinska drona iznad teritorije Brjanske oblasti. Gubernator Aleksandar Bogomaz je izjavio da ovaj incident nije rezultirao povređenima ili materijalnom štetom, što je bitna informacija za javnost.


Prema preciziranju ruskog Ministarstva odbrane, ukupno su oborena tri drona. Ovaj detalj baca novo svetlo na celu situaciju i postavlja pitanje o mogućim motivima iza letenja ovih dronova iznad ruske teritorije. Dok se javnost fokusira na dva ukrajinska drona oborena iznad Brjanske oblasti, treći dron takođe predstavlja značajan deo priče, prenosi Alo.

Reakcija ruskih vlasti

Nakon obaranja dronova, ruske vlasti su hitro reagovale i saopštile javnosti o incidentu. Važno je istaći njihovu brzu reakciju i transparentnost u informisanju javnosti o ovom događaju. Ovakav pristup pruža osećaj sigurnosti i poverenja građana u sposobnost vlasti da efikasno upravljaju situacijama ovog tipa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading