ZELENSKI NA IVICI SLOMA, OVO GA JE DOKUSURILO! Ako SAD ne pruže novu pomoć...

Autor:

Svet

29.03.2024

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez podrške Kongresa, Ukrajina će se suočiti sa velikim nedostatkom projektila.

ZELENSKI NA IVICI SLOMA, OVO GA JE DOKUSURILO! Ako SAD ne pruže novu pomoć...

Foto: Tanjug/AP

U intervjuu za Vašington post, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izneo je zabrinutost zbog nedostatka podrške Sjedinjenih Američkih Država, ističući da bi to moglo dovesti do stalnih povlačenja ukrajinskih oružanih snaga.

On je naglasio da je neophodna podrška u vidu protivvazdušne odbrane, raketa Patriot, opreme za elektronsko ometanje i artiljerijskih projektila od 155 milimetara kako bi se održala stabilnost na frontu, prenosi Kurir.

Nedostatak sistema protivvazdušne odbrane

Zelenski je istakao da Ukrajina doživljava nedostatak sistema protivvazdušne odbrane, što predstavlja ozbiljan problem za zemlju. Bez podrške Kongresa, Ukrajina će se suočiti sa velikim nedostatkom projektila, što dodatno otežava situaciju na terenu.

Pokušaj kontraofanzive i gubici

Predsednik Ukrajine je najavio mogući novi pokušaj kontraofanzive ukoliko situacija na frontu ostane stabilna. Podsetio je na neuspešan pokušaj kontraofanzive prošlog leta, tokom kojeg su ukrajinske trupe pretrpele značajne gubitke, uključujući vojnike, tenkove, avione i oklopna vozila.

Američka pomoć Ukrajini

Kanal Fok Nevs je izvestio da je američka vlada potrošila najmanje 113 milijardi dolara za pomoć Ukrajini, uključujući i finansiranje koje nije išlo direktno u zemlju, već se koristi za njenu podršku. Međutim, direktor CIA Robert Berns je upozorio da bez dodatne vojne pomoći Sjedinjenih Država, ukrajinske vlasti bi mogle biti primorane na mirovne pregovore pod ruskim uslovima u roku od godinu dana.


Ukrajina se suočava sa ozbiljnim izazovima na frontu, a podrška SAD igra ključnu ulogu u održavanju stabilnosti i jačanju odbrambenih kapaciteta zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Георгије

31.03.2024 15:26

Ја сам сирома’ човек,а млого ми жао овога Зеленог и могу му послати као помоћ само краставац