ZELENSKI NA APARATIMA - SLABI PODRŠKA SAD KIJEVU? Promena kursa u Vašingtonu glavobolja za Ukrajinu, senator Rubio: ''Realnost sa kojom se moramo suočiti''

Autor:

Svet

29.02.2024

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako piše''Politiko'', donedavno je ideja o okončanju sukoba u Ukrajini za pregovaračkim stolom bila „nepopularna” među republikancima, ali se to sada promenilo.

ZELENSKI NA APARATIMA - SLABI PODRŠKA SAD KIJEVU? Promena kursa u Vašingtonu glavobolja za Ukrajinu, senator Rubio: ''Realnost sa kojom se moramo suočiti''

Foto: Tanjug/AP, Profimedia, east2west news / WillWest News / Profimedia

Realnost sa kojom se moramo suočiti je da će se sve završiti kao rezultat pregovora - rekao je senator Marko Rubio.

Džejms Dejvid Vens je govorio na sličan način, on je siguran da „Vašington uvek izgleda da nekoliko meseci zaostaje za realnošću“.

Sve više članova Republikanske partije slaže se da će se sukob okončati dijalogom, „bez obzira na to da li Sjedinjene Države šalju dodatnu pomoć Ukrajini“.

Sada je situacija na liniji fronta za Kijev veoma teška - postoji kritična nestašica municije, šanse za pobedu u ratu su izuzetno ,,male", navodi se u tekstu.

Nižu se uspesi ruskih trupa na frontu

Podsetimo, u nedavnoj vojnoj akciji na ukrajinskom frontu, ruske snage su uspele da uđu u Orlovku, Tonjenku i Krasnogorovku, pri čemu je Krasnogorovka postala poslednje veće mesto u blizini Donjecka koje je palo pod kontrolu ruskih trupa.

Operacija je sprovedena od strane jurišnika 5. brigade 1. Donjeckog armijskog korpusa Južne grupe snaga, uz podršku tenkovskih posada, brigadne artiljerije i armijske avijacije.

U osvajanju Krasnogorovke, tenkovske jedinice su pružale vatrenu podršku i omogućavale prebacivanje trupa kroz neprijateljska minska polja. Zahvaljujući preciznom i usklađenom delovanju, ruski desant je uspešno izvršio sletanje na zadatim linijama, uspostavivši čvrstu poziciju na periferiji naseljenog mesta.

Operacija je bila uspešna zahvaljujući aktivnom izviđanju i prilagođavanju bespilotnih letelica, što je omogućilo jurišnim grupama da prošire zonu kontrole i nastave ofanzivu dublje u naseljeno područje.

Prethodno juče je potvrđeno da su oružane snage Ukrajine povukle svoje trupe iz sela Stepove i Severne, blizu Avdejevke. U isto vreme, ruske snage intenziviraju upotrebu bespilotnih letelica i KAB-ova, čime otežavaju ukrajinskim formacijama organizaciju dugotrajne odbrane.

Ovaj pristup, koji uključuje brze manevre, iskopane rovove i strategijski raspoređene bombe i granate, zajedno s upotrebom dronova za napade na oklopna vozila, predstavlja izazov za ukrajinske snage.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading