UŽAS KOD AVDEJEVKE! Ruske snage upale u zamku, dronovi im došli glave: Isplivao stravičan snimak sa prve linije fronta! (VIDEO)

Autor:

Svet

28.02.2024

23:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U napadu kod mesta Laskotično, zapadno od Avdejevke u Ukrajini, dronovi ukrajinskih borbenih jedinica pogodili su ruske trupe.

UŽAS KOD AVDEJEVKE! Ruske snage upale u zamku, dronovi im došli glave: Isplivao stravičan snimak sa prve linije fronta! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Telegram

Incident se desio u blizini sela, a prvi izveštaji govore da je više ruskih vojnika ranjeno i ubijeno u pomenutom okršaju. 

Vojska Rusije još nije komentarisala ove događaje, a situacija je tek u razvoju. Na terenu su prisutni novinari koji pokušavaju da dobiju više informacija o ovom incidentu, piše Informer.

 

Podsetimo, danas u poslednjoj vojnoj akciji na frontu, ruske snage su uspele da uđu u Orlovku, Tonjenku i Krasnogorovku, pri čemu je Krasnogorovka postala poslednje veće mesto u blizini Donjecka koje je palo pod kontrolu ruskih trupa.

Operacija je sprovedena od strane jurišnika 5. brigade 1. Donjeckog armijskog korpusa Južne grupe snaga, uz podršku tenkovskih posada, brigadne artiljerije i armijske avijacije.

U osvajanju Krasnogorovke, tenkovske jedinice su pružale vatrenu podršku i omogućavale prebacivanje trupa kroz neprijateljska minska polja. Zahvaljujući preciznom i usklađenom delovanju, ruski desant je uspešno izvršio sletanje na zadatim linijama, uspostavivši čvrstu poziciju na periferiji naseljenog mesta.

Operacija je bila uspešna zahvaljujući aktivnom izviđanju i prilagođavanju bespilotnih letelica, što je omogućilo jurišnim grupama da prošire zonu kontrole i nastave ofanzivu dublje u naseljeno područje.

Prethodno danas, potvrđeno je da su oružane snage Ukrajine povukle svoje trupe iz sela Stepove i Severne, blizu Avdejevke. U isto vreme, ruske snage intenziviraju upotrebu bespilotnih letelica i KAB-ova, čime otežavaju ukrajinskim formacijama organizaciju dugotrajne odbrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading