NEZAUSTAVLJIVA RUSKA ARMIJA OSVOJILA NOVE GRADOVE: Veliki uspeh na ukrajinskom frontu, vojska ušla u Orlovku, Tonjenku i Krasnogorovku!

Autor:

Svet

28.02.2024

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage zauzele su ključna naselja u blizini Donjecka.

NEZAUSTAVLJIVA RUSKA ARMIJA OSVOJILA NOVE GRADOVE: Veliki uspeh na ukrajinskom frontu, vojska ušla u Orlovku, Tonjenku i Krasnogorovku!

Foto: Tanjug/AP

Rostov

U poslednjoj vojnoj akciji na ukrajinskom frontu, ruske snage su uspele da uđu u Orlovku, Tonjenku i Krasnogorovku, pri čemu je Krasnogorovka postala poslednje veće mesto u blizini Donjecka koje je palo pod kontrolu ruskih trupa.

Operacija je sprovedena od strane jurišnika 5. brigade 1. Donjeckog armijskog korpusa Južne grupe snaga, uz podršku tenkovskih posada, brigadne artiljerije i armijske avijacije.

U osvajanju Krasnogorovke, tenkovske jedinice su pružale vatrenu podršku i omogućavale prebacivanje trupa kroz neprijateljska minska polja. Zahvaljujući preciznom i usklađenom delovanju, ruski desant je uspešno izvršio sletanje na zadatim linijama, uspostavivši čvrstu poziciju na periferiji naseljenog mesta.

Operacija je bila uspešna zahvaljujući aktivnom izviđanju i prilagođavanju bespilotnih letelica, što je omogućilo jurišnim grupama da prošire zonu kontrole i nastave ofanzivu dublje u naseljeno područje.

Prethodno danas, potvrđeno je da su oružane snage Ukrajine povukle svoje trupe iz sela Stepove i Severne, blizu Avdejevke. U isto vreme, ruske snage intenziviraju upotrebu bespilotnih letelica i KAB-ova, čime otežavaju ukrajinskim formacijama organizaciju dugotrajne odbrane.

Ovaj pristup, koji uključuje brze manevre, iskopane rovove i strategijski raspoređene bombe i granate, zajedno s upotrebom dronova za napade na oklopna vozila, predstavlja izazov za ukrajinske snage, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading