RUSI TVRDE DA SU IZVOJEVALI JOŠ JEDNU POBEDU, UKRAJINCI OŠTRO DEMANTUJU! Nakon Avdejevke ne nameravaju da stanu, GRANATIRAJU sve pred sobom!

Autor:

Svet

22.02.2024

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo selo se nalazi južno od Marinike, a ukrajinska vojska tvrdi da je uspela da odbije napade neprijatelja u blizini sela.

RUSI TVRDE DA SU IZVOJEVALI JOŠ JEDNU POBEDU, UKRAJINCI OŠTRO DEMANTUJU! Nakon Avdejevke ne nameravaju da stanu, GRANATIRAJU sve pred sobom!

Foto: Ap photo

Ruske trupe su danas zauzele selo Pobeda u Donjeckoj oblasti, prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Ova akcija predstavlja deo šireg napora ruske vojske da poboljša svoju poziciju u regionu Donjecka u Ukrajini.

Ovo selo se nalazi južno od Marinike, a kako prenosi Rojters, ukrajinska vojska tvrdi da je uspela da odbije napade neprijatelja u blizini sela, pre nego što je rusko Ministarstvo odbrane objavilo zauzimanje sela.

Sukobi u regionu Donjecka

Ovo nije prvi put da se vode sukobi u regionu Donjecka. Pre samo nekoliko dana, ruske snage preuzele su kontrolu nad Avdejevkom, severno od Donjecka, nakon nekoliko meseci borbi za taj grad. Ovo ukazuje na to da su napetosti u regionu veoma visoke, a borbe između ruskih i ukrajinskih snaga su intenzivne i dugotrajne.

Foto: X/UkraineWorld/Printscreen

Avdejevka

Reakcije Ministarstava odbrane

Rusko Ministarstvo odbrane ističe da je zauzimanje sela Pobeda samo jedan deo njihovih operacija u Donjeckoj oblasti, dok Ministarstvo odbrane Ukrajine tvrdi da ukrajinske trupe i dalje uspešno odbijaju napade neprijatelja u blizini selа. Ove kontradiktorne izjave pokazuju koliko je situacija složena i zategnuta.


Situacija u Donjeckoj oblasti i dalje ostaje neizvesna, a međunarodna zajednica pažljivo prati razvoj događaja. Očekuje se dalje reagovanje i akcije od strane obe vojske, a sudbina ovog regiona i njegovih stanovnika ostaje neizvesna usled eskalacije sukoba.

(Rojters)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading