RUSKA ARMIJA STIGLA DO ČASIV JARA, UKRAJINCI SE POVLAČE! Nakon žestokih borbi, padobranci PROBILI odbranu na OVOM mestu!

Autor:

Svet

10.02.2024

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Padobranci su zauzeli i brojne okolne položaje, a ruske snage su napredovale više od jednog kilometra u oblasti širine kilometar i po.

RUSKA ARMIJA STIGLA DO ČASIV JARA, UKRAJINCI SE POVLAČE! Nakon žestokih borbi, padobranci PROBILI odbranu na OVOM mestu!

Foto: Tanjug/AP

Ruske snage su nakon žestoke bitke uspele da probiju liniju fronta i nalaze se nadomak strateški važnog Časiv Jara. Desant je izbacio ukrajinske snage iz strateški važne šume Popovski gde su imale veliki broj utvrđenih položaja.

Tokom jurišnih operacija oklopne grupe Ivanovskih i Kostromskih desantnih snaga preuzele su punu kontrolu nad Popovskom šumom koja se nalazi južno od Bogdanovke. Važno šumsko područje, koje je pretvoreno u tvrđavu Oružanih snaga Ukrajine, nalazi se duž auto-puta O0506 koji vodi ka Časivom Jaru.

Padobranci su zauzeli i brojne okolne položaje, a ruske snage su napredovale više od jednog kilometra u oblasti širine kilometar i po, prenosi Kurir.


Napetost u oblasti Časivog Jara

Situacija u oblasti Časivog Jara postaje sve napetija, kako navode izvori sa terena. Protivnik je zauzeo šumsko područje kod Bogdanovke i približio se grebenu na kome se nalazi Časiv jar. Neprijatelj se pregrupisao i pokrenuo novi talas ofanzivnih akcija. Ukrajinski kanal Deep State upozorava da su pripadnici Oružanih snaga Ukrajine suočeni sa mnogo brojnijim protivnikom.

Najava mogućeg ruskog napada

Institut za proučavanje rata je u nedelju u svom izveštaju naveo da proverava snimke na kojima se vide jedinice ruske 98. vazdušno-desantne divizije koje su navodno napredovale kroz polja zapadno od Bahmuta. Ove informacije ukazuju na mogućnost novog ruskog napada, što dodatno pojačava napetost.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading