NATO PRATIO PUTINOV AVION! Vladimir uputio OŠTRU poruku Zapadu: Nisu spremni na ONO što će uslediti!

Autor:

Svet

26.01.2024

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je izazvalo kontroverze i postalo predmet interesovanja stranih medija.

NATO PRATIO PUTINOV AVION! Vladimir uputio OŠTRU poruku Zapadu: Nisu spremni na ONO što će uslediti!

Foto: Tanjujg/ap

Ruski predsednik Vladimir Putin posetio je juče Kalinjingrad, rusku eksklavu između Poljske i Litvanije. Kremlj je saopštio da ova poseta nije poruka zemljama NATO, ali Putin je uputio oštre reči Zapadu tokom ovog putovanja, prenosi Tanjug.

Putinov govor studentima na Baltičkom federalnom univerzitetu Imanuela Kanta izazvao je pažnju. On je upozorio da zemlje koje se graniče sa teritorijom Baltičkog mora nisu spremne za "ono što će uslediti" nakon što su mnogi odlučili da sruše sovjetske ratne spomenike. Ovo je izazvalo kontroverze i postalo predmet interesovanja stranih medija.

Putinov avion praćen od strane NATO-a

Ruski mediji su izvestili da je avion ruskog predsednika pratilo devet aviona zemalja NATO-a i Švedske. Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, naglasio je da ovo nije poruka zemljama NATO-a, već da je poseta deo Putinovog redovnog posla. Takođe je istakao da je glavni fokus Putinovog rada usmeren na razvoj regiona i privrede.

Bezbednost Putinovog leta za Kalinjingrad

Na pitanje da li su preduzete dodatne mere bezbednosti za Putinov let za Kalinjingrad, Peskov je naglasio da se uvek preduzimaju posebne mere bezbednosti kada je šef države u pitanju. Dodao je da su uloženi svi napori da se obezbedi bezbednost šefa države.

Značaj Kalinjingrada za Rusiju

Peskov je istakao da je Kalinjingrad sastavni deo Rusije i da je važno pružiti podršku čitavom regionu. Ova ruska eksklava je okružena članicama NATO i smatra se ključnom tačkom u geopolitičkom smislu. Nalazi se blizu ključnog koridora Suvalki, između Litvanije i Poljske, što dodatno naglašava njegov značaj.

Poseta Vladimira Putina Kalinjingradu izazvala je pažnju javnosti i medija. Putinove reči upućene Zapadu, pratnja aviona NATO-a i značaj ove ruske eksklave bili su predmet rasprave i analize. Ovo putovanje dodatno je naglasilo kompleksne odnose između Rusije i zemalja NATO-a.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading