PUTIN NE NAMERAVA DA STANE, RUŠIĆE SVE PRED SOBOM! Rusi zauzeli još jedno parče DNR, u jednom danu neprijatelj izgubio više od 260 militanata! (FOTO)

Autor:

Svet

18.01.2024

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova informacija je stigla iz Ruskog ministarstva odbrane.

PUTIN NE NAMERAVA DA STANE, RUŠIĆE SVE PRED SOBOM! Rusi zauzeli još jedno parče DNR, u jednom danu neprijatelj izgubio više od 260 militanata! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Ruska vojska

Vojnici Oružanih snaga Rusije (OS) zazeli su selo Veseloje u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

Ovo je saopštila pres služba ruskog Ministarstva odbrane, pozivajući se na podatke iz zone specijalnih operacija u Ukrajini za dan.

- Na pravcu Donjecka, kao rezultat uspešnih aktivnih dejstava jedinica grupe snaga „Jug“, oslobođeno je selo Veseloje Donjecke Narodne Republike“ - navodi se u izveštaju.

Ministarstvo odbrane je takođe saopštilo da je neprijatelj u jednom danu u ovom pravcu izgubio više od 260 militanata, tenk, dva borbena vozila pešadije i 17 vozila. Napadi na ciljeve Oružanih snaga Ukrajine (AFU) izvedeni su avijacijom, artiljerijom i teškim sistemima za bacanje plamena, prenosi Alo.

Podsećamo, Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije izjavio je na konferenciji za novinare da Rusija ni na koji način ne može biti „pobeđena“ u Ukrajini, da će zemlja uporno i dosledno ostvariti svoje najavljene ciljeve.

On je podsetio da je o tome već više puta bilo reči.

Lavrov je istakao da Moskva nije protiv sporazuma koje zaključuju druge zemlje sa Ukrajinom i da to ni na koji način ne menja cilj Rusije, kao i da je to predsednik Rusije Vladimir Putin proteklih dana potvrdio.

Ministar je, takođe, podsetio da je Putin više puta govorio i da Rusija ne odbija pregovore o Ukrajini, prenosi Informer.

Ruski lider je to rekao još 2022. godine, kada je po nalogu (bivšeg britanskog premijera) Borisa Džonsona i ostalih Anglosaksonaca Kijevu zabranjeno da potpiše već usaglašeni sporazum o reašavanju situacije sa Ruskom Federacijom. To je već bilo odlično poznato još u aprilu 2022. godine - objasnio je šef ruske diplomatije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading