RUSIJA ĆE SE OSLOBODITI SVIH LANACA! Lavrov obelodanio VELIKE PLANOVE Moskve od kojih će Zapadu pozlitim, najavio saradnju sa OVOM silom!

Autor:

Svet

18.01.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar je napomenuo da su planovi Rusije za unutrašnji razvoj „veoma jasno zacrtani“.

RUSIJA ĆE SE OSLOBODITI SVIH LANACA! Lavrov obelodanio VELIKE PLANOVE Moskve od kojih će Zapadu pozlitim, najavio saradnju sa OVOM silom!

Foto: Tanjug/AP

Sergej Lavrov na konferenciji raskrinkao pakleni plan Zapada

Pred Rusijom u 2024. godini je zadatak da se oslobodi svake zavisnosti od Zapada u ekonomiji i lancima snabdevanja, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na velikoj godišnjoj konferenciji za novinare.

- Zadaci su jasni - neophodno je da se oslobodimo potrebe od svih proizvodno-trgovinskih, finansijskih, bankovnih, logističkih lanaca, koje na bilo koji način kontrolišu naše zapadne kolege ili se nalaze pod njihovim velikim uticajem - istakao je diplomata.

Ministar je napomenuo da su planovi Rusije za unutrašnji razvoj „veoma jasno zacrtani“, prenosi Informer.

- Vlada aktivno radi. Pre neki dan održano je nekoliko sastanaka između predsednika Rusije Vladimira Putina i članova vlade o različitim oblastima obezbeđivanja održivog kretanja naše ekonomije u uslovima koji su se danas razvili zbog agresivne, protivpravne politike Sjedinjenih Američkih Država i njihovih satelita - naglasio je Lavrov.

Foto: Tanjug/AP

Sergej Lavrov i Vladimir Putin

- Ova politika je veoma jasno definisana u odlukama koje su donete i koje će biti donete - naglasio je šef ruske diplomatije.

Prema njegovim rečima, prošla godina pokazala je neprihvatanje geopolitičkih „manira“ zapadnih zemalja koje se oslanjaju samo na sopstvene sebične interese i ne uzimanje u obzir ostalih.

Naš spoljnopolitički pravac je jasno određen, saradnja sa svima onima kojim poštuju princip ravnopravnosti, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije.

Zapadne zemlje to nikada nisu poštovale, od usvajanja Povelje UN, primetio je on.
Lavrov je u tom kontekstu istakao saradnju sa Kinom, Indijom, Turskom, kao i zemljama Bliskog istoka, Afrike, Latinske Amerike.

Odnosi Rusije i Kine nalaze se u najboljem periodu u viševekovnoj istoriji, naglasio je Lavrov.

- Siguran sam da ste upoznati sa našim procenama razvoja odnosa sa Narodnom Republikom Kinom. To je najbrže rastuća ekonomija uz indijsku - ocenio je ministar.

On je dodao da Moskva na istinski strateški nivo podiže svoje partnerstvo sa afričkim zemljama, što je potvrđeno i na drugom Samitu Rusija-Afrika održanom u julu prošle godine u Sankt Peterburgu.

Lavrov je istakao da bezbednosna pitanja u Evroaziji moraju da se rešavaju bez vanregionalnih igrača.

- Pored uzajamno korisnih ekonomskih projekata, naravno, važno je obezbediti na toj osnovi vojno-političku bezbednost u Evroaziji, bez obzira na druge faktore. Zalažemo se da ovaj zadatak rešavaju zemlje kontinenta bez pokušaja vanregionalnih država da se mešaju u ove procese - rekao je ministar.

Lavrov je dodao da će Moskva učiniti sve da međunarodni odnosi budu demokratičniji.

- Nastavićemo da promovišemo ideale istine i pravde u međunarodnim poslovima, činićemo sve da međunarodni odnosi budu demokratskiji. U tom smislu, naše Ministarstvo aktivno podržava inicijativu partije ‘Jedinstvene Rusije’ da se u Moskvi održi Međunarodni međupartijski forum pristalica borbe protiv savremenih praksi neokolonijalizma - saopštio je ruski ministar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
sale

18.01.2024 12:48

Svaka zemlje narod nacija ako je ikako u mogucnosti sto dalje od zapadnih zlotvora okupatora lazova plackasa