BROJE MRTVE, JEZIV PLAMEN BUKNUO U HARKOVU! Ruski dronovi pogodili pumpu, broj poginulih se i dalje UTVRĐUJE!

Autor:

Svet

10.02.2024

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodno saopštenje ukrajinskih vlasti otkriva da su ruski dronovi tokom noći napali benzinsku pumpu, rezultirajući izlivanjem zapaljivog goriva i širenjem požara na 14 stambenih zgrada na površini od 3.700 kvadratnih metara!

BROJE MRTVE, JEZIV PLAMEN BUKNUO U HARKOVU! Ruski dronovi pogodili pumpu, broj poginulih se i dalje UTVRĐUJE!

Foto: Tanjug/Ukrainian Emergency Service via AP

U strašnom požaru koji je izbio usled noćašnjeg ruskog napada na Harkov, najmanje sedam osoba, uključujući troje dece starosti sedam godina, četiri godine i šest meseci, izgubilo je život, saopštile su ukrajinske vlasti.

Načelnik Harkovske oblasti, Oleh Sinehubov, potvrdio je ovu tužnu vest putem Telegrama, izražavajući duboko žaljenje zbog gubitka života, prenosi Tanjug.

Ruski napad izazvao požar i širenje vatre na stambene zgrade

Prethodno saopštenje ukrajinskih vlasti otkriva da su ruski dronovi tokom noći napali benzinsku pumpu, rezultirajući izlivanjem zapaljivog goriva i širenjem požara na 14 stambenih zgrada na površini od 3.700 kvadratnih metara. Ova informacija baca svetlo na razmere katastrofe koja je zadesila Harkovsku oblast, ostavljajući zajednicu u dubokom šoku i tuzi, prenosi Unian.

Intenzivni napori za gašenje požara i procenu štete

Trenutno se vatrogasne jedinice intenzivno bore sa požarom, dok se istovremeno vrši procena materijalne štete i utvrđuje tačan broj nastradalih. Ovo je težak trenutak za Harkov i celu Ukrajinu, dok se zajednica trudi da se nosi sa posledicama ovog tragičnog događaja.

Ruski napad na Ukrajinu: Uništeno 23 od 31 lansiranog drona

Ukrajinsko vazduhoplovstvo je jutros saopštilo da su ruske snage lansirale 31 dron tipa "Šahed-136/131" na teritoriju Ukrajine, od kojih je uspešno uništeno 23 drona. Ovo naglašava ozbiljnost situacije i napore koje Ukrajina ulaže kako bi se odbranila od neprijateljskih napada.

Povređene osobe u napadu na Odesku oblast

Pored tragedije u Harkovu, napad na Odesku oblast rezultirao je povredama četiri osobe, naglašavajući da su posledice ruskog napada dalekosežne i da se protežu preko više lokaliteta u zemlji.

Ovi događaji predstavljaju težak teret za Ukrajinu i ističu potrebu za međunarodnom podrškom u suočavanju sa ovom eskalacijom sukoba.

(Unian/Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading