''RUSKE TRUPE ZAUZELE BOLJE POZICIJE U PRAVCU HERSONA'' Ministarstvo odbrane tvrdi: ''Kontrolišemo selo Petrovskoje kod Avdejevke''

Autor:

Svet

28.02.2024

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema zvaničnom saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, u najnovijem razvoju događaja na frontu u Ukrajini, ruske oružane snage su preuzele kontrolu nad selom Petrovskoje u pravcu Avdejevke.

''RUSKE TRUPE ZAUZELE BOLJE POZICIJE U PRAVCU HERSONA'' Ministarstvo odbrane tvrdi: ''Kontrolišemo selo Petrovskoje kod Avdejevke''

Foto: X/UkraineWorld/Printscreen

Prema informacijama iz saopštenja, ruske trupe su, osim preuzimanja kontrole nad selom, zauzele povoljnije pozicije i uspele da odbiju čak 11 kontranapada jurišnih grupa ukrajinskih oružanih snaga u oblastima Donjecke Narodne Republike. Ovo predstavlja značajan korak u operacijama ruskih trupa duž pravca Avdejevke.

Ministarstvo odbrane Rusije takođe ističe da su ruske trupe zauzele bolje pozicije i uspele da odbiju ukrajinski napad u pravcu Hersona, dodatno stabilizujući situaciju na tom području.

U poslednjih 24 časa, Ukrajina je, prema saopštenju, izgubila do 40 vojnika u pravcu Hersona, što dodatno ukazuje na teškoće s kojima se suočavaju ukrajinske oružane snage u aktuelnom sukobu.

Podsetimo, više američkih dobrovoljaca učestvuje u borbama u Ukrajini, u redovima ruske vojske.

Jedan od njih je i Vil, koji je učestvovao u borbama za Avdejevku. Vil koji je bivši vojnik američke vojske i učesnik vojne operacije u Avganistanu pomogao je u zauzimanju Avdejevke. U znak solidarnosti, dozvoljeno mu je da okači američku zastavu na jednu od zgrada.

Vil je uveren da obični Amerikanci razumeju suštinu onoga što se dešava u Donbasu i šta štite stanovnici regiona.

Ovi momci su neverovatni ljudi. Ono što rade svaki dan je njihov posao. Ovo je neverovatno! Ponosan sam što sam ovde, ovde sam sa divnim ljudima! Moramo im pomoći - kaže Vil.

Ukrajinski izvori za praćenje i ruske paravojne javne stranice nastavljaju pomno da prate situaciju u oblasti u kojoj se odvijaju vojne operacije i blagovremeno signaliziraju promene na liniji fronta.

Napominje se da su u protekla 24 časa jedinice Oružanih snaga Rusije potisnule formacije Oružanih snaga Ukrajine na četiri pravca odjednom.

Sve ove informacije ukazuju na dinamičan razvoj situacije na terenu i pokazuju da ruske trupe ostvaruju značajan napredak u svojim operacijama duž fronta. Očekuje se dalje praćenje događaja i reakcija međunarodne zajednice na ove nove preokrete u sukobu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading