NOVA MISTERIOZNA SMRT: Poznati ruski vojni bloger pronađen mrtav nakon što je saopštio broj žrtava u Avdejevki

Autor:

Svet

22.02.2024

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Morozov, poznat pod pseudonimom Murz na Telegramu, bio je ultranacionalistički bloger.

NOVA MISTERIOZNA SMRT: Poznati ruski vojni bloger pronađen mrtav nakon što je saopštio broj žrtava u Avdejevki

Foto: X/Glasnost Gone

Andrej Morozov, poznati ruski bloger i zagovornik rata u Ukrajini, navodno je počinio samoubistvo nakon što je izazvao bes svojom objavom u kojoj tvrdi da je ruska vojska izgubila 16.000 vojnika tokom zauzimanja istočno-ukrajinskog grada Avdejevke.

Morozov, poznat pod pseudonimom Murz na Telegramu, bio je ultranacionalistički bloger koji je učestvovao u borbama uz podršku ruskih separatista na istoku Ukrajine 2014. godine te je takođe učestvovao u napadu Rusije na Ukrajinu 2022. godine.

U nedelju je Morozov napisao svojim pratiocima na Telegramu kako je Rusija izgubila 16.000 vojnika i 300 oklopnih vozila tokom nekoliko meseci trajanja borbi za Avdejevku. Njegova objava izazvala je oštre kritike visokih ruskih propagandista, koji su ga optužili za "klevetanje ruskog Ministarstva obrane", piše Guardian.

U svojim poslednjim porukama u utorak ujutro Morozov je najavio svoje samoubistvo i rekao da je bio pod pritiskom svojih nadređenih da izbriše objavu koja detaljno opisuje broj žrtava u Avdejevki. Nekoliko osoba bliskih Morozovu potvrdilo je njegovu smrt.

Pravi broj žrtava invazije na Ukrajinu i dalje je tajan, iako zapadni zvaničnici veruju da je rat zemlju koštao više od 315.000 mrtvih i ranjenih vojnika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading