HAOS NA FRONTU, PUTIN RAZBESNEO UKRAJINCE! Ruske snage napreduju u PET pravaca, neće ostati kamen na kamenu!

Autor:

Svet

19.02.2024

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadi ruskih snaga su raspoređeni duž pet pravaca, a svaki od njih može postati glavna tačka napada.

HAOS NA FRONTU, PUTIN RAZBESNEO UKRAJINCE! Ruske snage napreduju u PET pravaca, neće ostati kamen na kamenu!

Foto: Tanjug/AP/Gavriil Grigorov, Sputnik, Društvene mreže

Ruske snage trenutno sprovode ofanzivu duž gotovo celog fronta u Donbaskoj regiji, težeći da istegnu i umore ukrajinske odbrambene linije.

Prema izveštajima „New York Times-a“, postoji ozbiljna pretnja od proboja na pet različitih pravaca. Cilj ruskih stratega je stvaranje situacije u kojoj bi svako kretanje ukrajinskih rezervi moglo ozbiljno ugroziti odbrambene pozicije na ključnim mestima duž fronta.

Pet pravaca napada

Napadi ruskih snaga su raspoređeni duž pet pravaca, a svaki od njih može postati glavna tačka napada. Ključno je da ukrajinska vojna komanda pravilno proceni gde je najveća pretnja i da odgovori adekvatno. Ruski vojni resursi su koncentrisani u nekoliko ključnih oblasti, uključujući Kremen, Bahmut (Časov Jar), Avdejevku, Marinku i Rabotino. Postoji realna opasnost od daljeg prodora fronta na bilo kojoj od ovih lokacija, prenosi Alo.

Nedostatak koordinacije u ukrajinskom vođstvu

 

S obzirom na nedovoljno čvrste odbrambene linije Ukrajine u poređenju sa ruskom „Surovikinovom linijom“, situacija je dodatno otežana. Operacija u Avdejevki je pokazala nedostatak koordinacije i strategije u ukrajinskom vođstvu. Povlačenje jedinica bez jasno definisane strategije iz ove oblasti je oslikalo slabost novog vođstva. Takvi potezi mogu izazvati neslaganje unutar vojske i dovesti do problema u izvršavanju naredbi u ovako osetljivoj situaciji.

Situacija u Donbaskoj regiji zahteva pažljivo vođstvo i jasnu strategiju od strane ukrajinskih vlasti. Uz ozbiljnu pretnju od ruske ofanzive duž pet pravaca, ključno je da se uspostavi efikasna koordinacija i strategija kako bi se očuvala bezbednost i stabilnost regiona.

(Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading