''NE SAMO AVDEJEVKU, SVAKI CENTIMETAR ZEMLJE... Kadirov poslao moćnu poruku, ovaj ukrajinski grad je cilj ruskoj armiji! (VIDEO)

Autor:

Svet

19.02.2024

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Čečenske Republike, Ramzan Kadirov, nedavno je izjavio da je zauzimanje Avdejevke još jedan ključni korak ka pobedi, naglašavajući da će se Rusija nastaviti kretati napred do Kijeva.

''NE SAMO AVDEJEVKU, SVAKI CENTIMETAR ZEMLJE... Kadirov poslao moćnu poruku, ovaj ukrajinski grad je cilj ruskoj armiji! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ramzan Kadirov

Osim toga, istakao je da su ukrajinske snage iz Avdejevke gađale civile Donbasa, zbog čega je zauzimanje ovog naselja postalo "veoma važno".

- Ne samo Avdejevku, već smo zauzeli i nekoliko sela. Svaki centimetar zemlje koju osvajamo je neophodan, jer se tamo nalaze banditi, teroristi, šejtani. Njima ništa nije sveto, stoga ih treba uništiti, jer napadaju nedužne građane. Naš glavnokomandujući nam čak ne pruža mogućnost da sprovedemo specijalnu operaciju u punoj meri zbog prisustva civila - objasnio je Kadirov.

Republika

Foto: printscreen

 

Istovremeno, Kadirov je naglasio da su akcije ruskih snaga usmerene ka eliminaciji terorističkih pretnji i zaštiti civila, ističući da je svaki korak prema Kijevu deo opsežne strategije koja ima za cilj stabilizaciju situacije u regionu, piše Sputnjik.

Ovo izlaganje lidera Čečenske Republike dolazi u vreme povećane napetosti u Ukrajini, gde su vojne operacije eskalirale, a političke tenzije dostigle vrhunac.

Međunarodna zajednica pomno prati situaciju, izražavajući zabrinutost zbog potencijalnih humanitarnih posledica i pozivajući na dijalog radi mirnog rešenja sukoba.

U međuvremenu, Kadirovova izjava podseća na kompleksnost situacije na terenu, gde se vojni ciljevi sukobljavaju s potrebom zaštite civila.

Pitanje kako će se dalje odvijati situacija u regionu ostaje neizvesno, a odgovor će verovatno imati dalekosežne posledice na međunarodnu politiku i stabilnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading