SVET NA NOGAMA! UPOZORENJE MOSKVE LEDI KRV U ŽILAMA: Ovi ''prelepi istorijski gradovi'' Zapada na nišanu ruskih nuklearnih glava!

Autor:

Svet

19.02.2024

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev izneo je snažnu pretnju Zapadu, upozoravajući da će Rusija, u slučaju gubitka na ukrajinskom frontu, upotrebiti nuklearno oružje kako bi sačuvala svoje teritorijalne interese.

SVET NA NOGAMA! UPOZORENJE MOSKVE LEDI KRV U ŽILAMA: Ovi ''prelepi istorijski gradovi'' Zapada na nišanu ruskih nuklearnih glava!

Foto: shutterstock,Tanjug/AP

Medvedev, poznat po oštroj retorici, reagovao je dan nakon pada Avdejevke, ističući da će Rusija odbiti da se odrekne osvojenih ukrajinskih teritorija, čak i pod pretnjom nuklearnog sukoba sa Zapadom.

- Zamislimo na trenutak da je Rusija izgubila, a Ukrajina i njeni saveznici pobedili. Kako bi izgledala pobeda naših neprijatelja, neonacista i njihovih zapadnih sponzora? To bi značilo povratak na granice iz 1991. godine i direktni kolaps današnje Rusije. To bi dovelo do nasilnog građanskog rata i nestanka naše zemlje sa mape sveta - upozorio je Medvedev putem svog Telegram kanala.

Naglasio je da bi takav scenario mogao izazvati nuklearni rat, postavljajući pitanje o hrabrosti ljudi koji veruju da bi ruski narod prihvatio podelu zemlje. Oštro je odgovorio na izjavu britanskog ministra odbrane Granta Šapsa, koji je tvrdio da svet ne može sebi priuštiti pobedu Rusije.

- Kolaps Rusije imaće mnogo strašnije posledice od bilo kojeg rata. Pokušaji povratka na granice iz 1991. godine doveli bi do globalnog sukoba sa zapadnim zemljama, sa upotrebom celog strateškog arsenala naše države - naglasio je Medvedev.

On je istakao da bi Moskva ciljala gradove poput Kijeva, Berlina, Londona i Vašingtona, kao i druge "prelepe istorijske lokacije" koje su deo nuklearne trijade. 

U pozivu na ponovno uspostavljanje teritorijalnog integriteta, Medvedev je zaključio da je bolje rešenje vratiti teritorije pregovorima pre nego što postane prekasno, ističući herojstvo ruskih vojnika.

- Hoćemo li imati hrabrosti da to učinimo ako je u pitanju nestanak hiljadugodišnje zemlje, naše velike Otadžbine, a žrtve koje je narod Rusije podneo tokom vekova postanu uzaludne? Odgovor je očigledan. Zato je bolje da nam vrate sve pre nego što bude prekasno ili ćemo sami da vratimo uz maksimalne gubitke za neprijatelja. Baš kao Avdijivku. Naši ratnici su heroji - dodao je Medvedev.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading