''PONOSNI SMO NA VAS, ČUVAJTE SE!'' Medvedev stao pred čečenske vojnike, pa im uputio istorijske reči pred odlazak na front!

Autor:

Svet

19.02.2024

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je tokom sastanka sa vojnicima u Čečeniji ocenio da će Rusija učiniti sve da uspostavi red i pobedom završi specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

''PONOSNI SMO NA VAS, ČUVAJTE SE!'' Medvedev stao pred čečenske vojnike, pa im uputio istorijske reči pred odlazak na front!

Foto: Tanjug/AP

Medvedev je naglasio da se Rusija suočava sa specifičnim periodom, gde brani svoju zemlju, svoj narod i teritorije koje su vekovima bile deo države, a koje su pokušali da otmu.

Tokom susreta sa čečenskim vojnicima koji se uskoro upućuju na front u zoni specijalne operacije, izrazio je želje za srećom i izrazio uverenje u pobedu Rusije.

- Za nekoliko dana već ćete biti na kontakt-liniji. Želim vam uspeh, sreću, želim da vam sve pođe za rukom, jer vas sa nadom gledaju vaši najbliži, vaše porodice, cela naša država. Čekamo vas kod kuće sa pobedom. Uvereni smo da će pobeda biti naša. Ponosni smo na vas, čuvajte se - istakao je Medvedev.

On je danas takođe ocenio da Rusija po vojnoj moći ne zaostaje ni za jednom zemljom u svetu.

Živimo u velikoj i jakoj zemlji, zemlji koja je stalna članica Saveta bezbednosti UN, koja po svojoj vojnoj moći ne zaostaje ni za jednom zemljom sveta, a danas, u aktuelnim uslovima, mi smo verovatno u tom smislu najjača zemlja, jer umemo da pobeđujemo - rekao je Medvedev na sastanku sa komandantima čečenskih jedinica koje su učestvovale u specijalnoj vojnoj operaciji.

Ove reči odražavaju odlučnost Rusije da uspostavi stabilnost u Ukrajini i izrazile su duboku podršku vojnicima koji se bore na frontu.

Situacija u regionu ostaje napeta, a Medvedevova poruka predstavlja snažan izraz vere u uspeh ruskih vojnih operacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading