"RAT MORA BITI ZAVRŠEN POD NAŠIM USLOVIMA" Kako kandidati za predsednika Rusije gledaju na okončanje rata u Ukrajini

Autor:

Svet

28.02.2024

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet Federacije zakazao je predsedničke izbore za 17. mart 2024. godine.

"RAT MORA BITI ZAVRŠEN POD NAŠIM USLOVIMA" Kako kandidati za predsednika Rusije gledaju na okončanje rata u Ukrajini

Foto: www.profimedia.rs, Tanjug/AP, Shuttterstock

"Specijalna vojna operacija" (SVO) mora biti završena pod ruskim uslovima, tvrde kandidati za predsednika Ruske Federacije, nastupajuću u debatama.

- Danas za nas postoji samo jedna perspektiva – potpuni poraz Ukrajine, prinuđene da kapitulira i pregovara pod našim uslovima. Rusija nije u ratu sa narodom Ukrajine, Ukrajinci su naš bratski narod - rekao je kandidat Komunističke partije Ruske Federacije, Nikolaj Haritonov, napomenuvši da će nakon SVO sigurno doći do mira.

Kandidat iz partije "Novi ljudi", Vladislav Davankov, rekao je da ne prihvata retoriku da Ukrajinu treba "spaliti u nuklearni pepeo" i pozvao da se razgovara o tome kako postići održiv, pravi mir.

- Moramo da pregovaramo, treba da sednemo za pregovarački sto i da se dogovorimo. Da li je teško? Teško. Ali važno je da mir koji je postignut bude pod našim uslovima, jer nikome nije potrebno zamrzavanje. sukoba - rekao je Davankov.

Foto: www.profimedia.rs, Tanjug/AP

 

Kandidat LDPR, Leonid Slucki, napomenuo je da Rusija nije započela rat, ali će ga okončati.

- Imamo takve vojne kapacitete, naše oružane snage... Važno je sprečiti snabdevanje HIMARS-ima i Abramsima, mada će oni, svakako, i dalje biti uništavani. Prvi Abrams je uništen u Avdijevki, a svi ostali će izgoreti. Ali bolje je, naravno, da bi se sprečio njihov ulazak u zonu SVO... Neophodno je da se parališe železnički sistem Ukrajine i time zaustavi snabdevanje oklopnih vozila iz poljskog Žešova preko Lavova - rekao je Slucki.

Napomenuo je da se za brzu pobedu mora učiniti sve nemoguće i moguće.

- Moramo da završimo SVO ove godine - rekao je Slucki.

Savet Federacije zakazao je predsedničke izbore za 17. mart 2024. godine. Glasanje će trajati tri dana: 15., 16. i 17. marta.

Za mesto šefa države bore se četiri kandidata koje je registrovala Centralna izborna komisija Ruske Federacije: Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov, Vladislav Davankov i Vladimir Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading