RAZMENA UVREDA IZMEĐU MOSKVE I VAŠINGTONA: Ko je "prodavac stajskog đubriva", ko se "češe tamo gde ga svrbi" i šta znači "nasapunjati usta"

Autor:

Svet

29.03.2024

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, izjavio je da teroristički napad u Moskvi mogu iskoristiti u Ukrajini da pokažu da "nije sve izgubljeno" za kijevski režim i da podstaknu mobilizaciju u zemlji.

RAZMENA UVREDA IZMEĐU MOSKVE I VAŠINGTONA: Ko je "prodavac stajskog đubriva", ko se "češe tamo gde ga svrbi" i šta znači "nasapunjati usta"

Foto: Tanjug/AP

Nakon uvredljive izjave Bele kuće o terorističkom napadu u "Krokus siti holu", u kojoj su ruske zvaničnike nazvali prodavcima "stajskog đubriva", postalo je jasno zašto se u Sjedinjenim Američkim Državama koristi izraz "nasapunjati usta", napisala je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova.

- U ruskom jeziku nema takvih poslovica, jer stajsko đubrivo "ne nose kod nas u ustima", već tamo preko okeana. Zato postoji naša poslovica: "Svako se češe tamo gde ga svrbi". Između ostalog, sada je jasno, zašto u SAD-u postoji izraz "nasapunjati usta" (To wash one's mouth out with soap) - navela je ona.

Zaharova je tako komentarisala jučerašnju izjavu portparola Bele kuće, Džona Kirbija, koji je izjavio da će SAD i dalje biti oprezne i upozoravati druge zemlje, bez obzira na situaciju sa odnosima tih zemalja.

Povodom stava ruskih zvaničnika da postoji ukrajinski trag u terorističkom napadu na "Krokus" on je dao skandalozan komentar:

- Moj ujak, koji je imao malu farmu, imao je običaj da kaže da najbolji prodavci stajskog đubriva često nose uzorke u ustima.

Podsetimo, predsednik Rusije, Vladimir Putin, izjavio je da teroristički napad u Moskvi mogu iskoristiti u Ukrajini da pokažu da "nije sve izgubljeno" za kijevski režim i da podstaknu mobilizaciju u zemlji.

- Cilj je da se poseje panika u našem društvu i da se istovremeno pokaže njihovom stanovništvu da još nije sve izgubljeno za kijevski režim. Treba samo izvršavati naređenja svojih zapadnih pokrovitelja, ratovati do poslednjeg Ukrajinca, izvršavati komande iz Vašingtona, usvojiti novi zakon o mobilizaciji, formirati nešto poput nove verzije "Hitlerjugenda". Inače, još dvadesetih godina prošlog veka ukrajinski nacionalisti su imali takvo udruženje – Savez ukrajinske nacionalističke omladine, koji je kasnije postao deo Organizacije ukrajinskih nacionalista - rekao je ruski lider.

Kako je istakao, na kraju će kijevske vlasti "za to izvući dodatno oružje i novac, čiji će znatan deo moći da ukradu i strpaju u svoj džep".

Putin je istakao da još ostaje da se odgovori na pitanje zašto su teroristi, koji su izveli napad u dvorani "Krokus", pokušali da odu baš u Ukrajinu i ko ih je tamo čekao.

- Jasno je da oni koji podržavaju kijevski režim ne žele da budu saučesnici u teroru i sponzori terorizma, ali pitanja je, zaista, mnogo - rekao je ruski lider.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading