NA RUSIJU ISPALJENA AMERIČKA RAKETA! Hitno se OGLASILI Rusi: Napali su PREKO granice...

Autor:

Svet

20.03.2024

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki Patriot, jedan od najsofisticiranijih sistema protivvazdušne odbrane, isporučen je Ukrajini sa Zapada radi odbrane od ruskih vazdušnih udara.

NA RUSIJU ISPALJENA AMERIČKA RAKETA! Hitno se OGLASILI Rusi: Napali su PREKO granice...

Foto: Tanjug/AP

Ukrajina ispalila raketu Patriot na rusku teritoriju tokom noćašnjeg prekograničnog napada, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prema izveštaju, ruske jedinice protivvazdušne odbrane su uspele da presretnu desetine projektila i raketa iznad Belgorodske oblasti. Dodatno, presretnute su još dve rakete iznad susedne Kurske oblasti, od kojih je jedna bila Patriot američke proizvodnje. Takođe, dronovi su oboreni u Saratovskoj oblasti, prenosi Dejli telegraf.

Američki Patriot u Ukrajini

Američki Patriot, jedan od najsofisticiranijih sistema protivvazdušne odbrane, isporučen je Ukrajini sa Zapada radi odbrane od ruskih vazdušnih udara. Ova isporuka je deo šireg napora da se osnaže ukrajinske odbrambene sposobnosti.

Intenzivno rusko bombardovanje i evakuacija civila

Intenzivno bombardovanje ukrajinske pogranične Sumske oblasti na severoistoku zemlje nateralo je vlasti u Kijevu da narede evakuaciju civila. Ova situacija dodatno pogoršava već napetu situaciju između Rusije i Ukrajine.

Rusko Ministarstvo odbrane je istaklo ozbiljnost situacije i naglasilo da će preduzeti odgovarajuće mere u cilju zaštite svoje teritorije i građana. Ovim događajem se dodatno zaoštrava već kompleksna geopolitička situacija u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading