OSVETA ĆE BITI PAKLENA! Zelenski odgovorio Putinu: Krvavo će PLATITI za Odesu!

Autor:

Svet

15.03.2024

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad na Odesu ostavio je duboke posledice, kako po ljudske živote, tako i po infrastrukturu.

OSVETA ĆE BITI PAKLENA! Zelenski odgovorio Putinu: Krvavo će PLATITI za Odesu!

Foto: Tanjug/AP/Pavel Bednyakov/ Adel Hana, Profimedia Sputnik Profimedia

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski reagovao je na dvostruki udar balističkih projektila u crnomorskom lučkom gradu Odesi, naglašavajući da će ruske ubice osetiti "pravičan odgovor" od strane kijevskih snaga.

Prema izveštajima, najmanje 20 osoba je izgubilo život, dok je najmanje 75 osoba povređeno u ovom napadu. Načelnik regiona Oleg Kiper takođe je potvrdio da je došlo do prekida u snabdevanju gasom i strujom u nekim domaćinstvima, kao i oštećenja privatnih kuća i spasilačkih vozila.

Rusija pojačava napade na Odesu

Nedavna eskalacija napada Rusije na Odesu, ukrajinsku crnomorsku luku, izazvala je zabrinutost kako među građanima tako i međunarodnim zajednicama. Ova situacija dodatno je pogoršala već napetu situaciju u regionu, a Zelenski je jasno stavio do znanja da će odbrambene snage učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi osigurale da ruski napadi ne prođu bez odgovora, prenosi Tanjug.

Posledice napada

Napad na Odesu ostavio je duboke posledice, kako po ljudske živote, tako i po infrastrukturu grada. Povređeni broj ljudi i materijalna šteta predstavljaju veliki izazov za lokalne vlasti i službe koje se bore da pruže pomoć i podršku građanima pogođenim ovim napadom. Ovakav napad dodatno je povećao tenzije u već napetoj situaciji između Rusije i Ukrajine.

Ovaj napad izazvao je reakciju međunarodne zajednice koja osuđuje takve akcije i poziva na mirno rešenje sukoba. Pitanje bezbednosti i stabilnosti ovog regiona ponovo je postalo fokus međunarodnih pregovora i diplomatskih napora kako bi se sprečila dalja eskalacija nasilja.

Ukrajinski predsednik Zelenski istakao je važnost pružanja podrške kako bi se osigurala bezbednost i stabilnost u regionu, ali je istovremeno naglasio da će njegova zemlja odlučno odgovoriti na napade i zaštiti svoj suverenitet. Očekuje se da će međunarodna zajednica pratiti dalji razvoj događaja i preduzeti odgovarajuće mere kako bi se sprečila dalja eskalacija napetosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading