PUTIN UPUTIO NIKAD BRUTALNIJU PORUKU KIJEVU! Peskov: Likvidirano je 550 ljudi, uspeli smo da ODBRANIMO napade!

Autor:

Svet

16.03.2024

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je poručio da će akcije Ukrajine samo ujediniti Ruse.

PUTIN UPUTIO NIKAD BRUTALNIJU PORUKU KIJEVU! Peskov: Likvidirano je 550 ljudi, uspeli smo da ODBRANIMO napade!

Foto: Tanjug/AP

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da su gubici ukrajinskih snaga u pokušaju probijanja ruske državne granice iznosili od 60 do 70 odsto diverzanata.

Prema njegovim rečima, ruske snage već nekoliko dana uspešno odbijaju pokušaje ukrajinskih diverzanata da prodru na rusku teritoriju.

Peskov je istakao da od 2.500 diverzanata koji su pokušali da probiju rusku granicu, 1.700 je pogođeno, a likvidirano je 550 ljudi, prenosi Sputnik.rs.

Reakcija predsednika Putina

Oglasio se i predsednik Rusije Vladimir Putin koji je na sastanku Saveta bezbednosti Rusije izjavio da Kijev pokušava da omete predsedničke izbore u Rusiji. Putin je poručio da će akcije Ukrajine samo ujediniti Ruse.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske oružane snage uspele da odbiju napade i zaustave pokušaje prodora na rusku teritoriju diverzantsko-izviđačkih grupa iz Sumske oblasti Ukrajine, pri čemu je poginulo oko 30 ukrajinskih boraca.


Ove izjave dolaze u kontekstu sve veće napetosti između Rusije i Ukrajine, a situacija na granici između ove dve zemlje ostaje napeta i izazovna.

Situacija na granici između Rusije i Ukrajine zahteva pažnju međunarodne zajednice, a napetosti između ove dve zemlje mogu imati ozbiljne posledice. Nastavak sukoba između njih može dovesti do daljeg pogoršanja odnosa i destabilizacije regiona. Svi akteri trebaju pažljivo razmotriti svoje postupke kako bi se izbegao dalji eskalacija sukoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading