RAT ISTREBLJENJA! Izraelska vojska gađa bolnice širom Gaze, Al Šifa ponovo na UDARU!

Autor:

Svet

24.03.2024

23:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I izraelska vojska i Hamas potvrđuju da su još jedan dan vođene intenzivne borbe u blizini opkoljene bolnice Al Šifa na severu Gaze.

RAT ISTREBLJENJA! Izraelska vojska gađa bolnice širom Gaze, Al Šifa ponovo na UDARU!

Foto: Tanjug/AP AP Photo/Adel Hana

Izraelska vojska i Hamas potvrđuju da su se i juče vodile intenzivne borbe u blizini opkoljene bolnice Al Šifa na severu Gaze. Izraelska vojska je objavila snimak telesnih kamera svojih vojnika koji su se sukobili u četvorospratnoj zgradi u blizini bolnice.

Kako prenosi Al Džazira, vojnici su pucali na palestinskog borca koji je bacao granate na njih. Sa druge strane, vojno krilo Hamasa saopštilo je da je gađalo izraelske vojnike i oklopna vozila u blizini bolnice u proteklih nekoliko sati.


Brigade Kasam, vojno krilo Hamasa, navode da su njihovi borci koristili protivoklopnu granatu da pogode izraelske vojnike koji su bili zabarikadirani unutar zgrade, nanoseći im žrtve.

Takođe, tvrde da su gađali vojnike minobacačima i da su pogodili vojno vozilo u blizini bolnice Al Šifa. Hamas je optužio izraelsku vojsku da sistematski gađa bolnice širom Gaze sa ciljem da protera sve Palestince sa njihove zemlje.

Izraelska vojska intenzivno napada i bolnicu Al Amal u Kan Junisu na jugu, dok Hamas navodi da se izraelska vojna vozila kreću ka bolnici Naser, takođe u Kan Junisu. Grupa ističe da ovo pokazuje nameru Izraela da nastavi "rat istrebljenja" protiv Palestinaca i da ih nasilno protera sa njihove zemlje uništavanjem svih sredstava za život u Pojasu Gaze, posebno bolnica.

Hamas je pozvao arapske i islamske nacije, zajedno sa globalnom zajednicom, da podrže Palestince u njihovoj nevolji. Istakli su da je odlučnost Palestinaca da se drže svoje zemlje i odupru samo jača.

Izraelska vojska i Hamas nastavljaju sa intenzivnim borbama u blizini bolnica u Pojasu Gaze, a situacija se čini sve napetijom kako sukobi eskaliraju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading