DALJE NEĆETE MOĆI: Američki bombarderi ušli u vazdušni prostor Rusije, a onda se pred njima pojavio MiG-31!

Autor:

Svet

24.03.2024

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rano jutros jedan ruski balistički projektil je uleteo oko dva kilometra u vazdušni prostor Poljske, da bi nastavio svoj let prema cilju u Ukrajini

DALJE NEĆETE MOĆI: Američki bombarderi ušli u vazdušni prostor Rusije, a onda se pred njima pojavio MiG-31!

Foto: Wikipedia/Dmitriy Pichugin

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruski lovac MiG-31 sprečio dva američka bombardera da naruše granicu Ruske Federacije.

"Iznad Barencovog mora otkriven je vazdušni cilj koji se približava državnoj granici Ruske Federacije. Da bismo identifikovali vazdušni cilj i sprečili narušavanje ruske državne granice, MiG-31 lovac iz sastava dežurnih snaga protivvazdušne odbrane dignut je u vazduh", navodi se u saopštenju, prenose RIA Novosti.

Dodaje se da je posada ruskog aviona identifikovala vazdušnu metu kao dva američka strateška bombardera B-1B.

"Kako se MiG-31 približavao, američki avioni su promenili kurs leta, okrenuli se i potom se udaljili od ruske granice", navode iz ruskog ministarstva.

Rano jutros jedan ruski balistički projektil je uleteo oko dva kilometra u vazdušni prostor Poljske, da bi nastavio svoj let prema cilju u Ukrajini, izjavio je portparol poljske vojske.

"Jedna od ruskih raketa je u 04.23 uletela u naš vazdušni prostor brzinom od skoro 800 kilometara na sat i letela je poljskim nebom oko dva kilometra", izjavio je Jacek Goriševski i potvrdio da je meta ruske balističke rakete bio cilj na teritoriji Ukrajine, prenosi Rojters.

U saopštenju se dodaje da je ruski projektil ušao u poljski vazdušni prostor u blizini grada Oserdova (Ljublinsko vojvodstvo), kao i da je vojnim radarskim nadzorom ustanovljeno da je u poljskom vazdušnom prostoru proveo 39 sekundi.

"Pokrenute su sve neophodne procedure za obezbeđivanje bezbednosti poljskog vazdušnog prostora. Između ostalog, aktivirane su i poljska i saveznička ratna avijacija", navodi se u Iks objavi oružanih snaga Poljske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading