ZAPAD PENI, OVO IZAZIVA BES I MRŽNJU! Zaharova o sabotaži predsedničkih izbora u Rusiji: Neka se ZADAVE!

Autor:

Svet

16.03.2024

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaharova je naglasila da su zapadne zemlje pokušale da iskrive koncepciju izbora i spreče njihovo održavanje

ZAPAD PENI, OVO IZAZIVA BES I MRŽNJU! Zaharova o sabotaži predsedničkih izbora u Rusiji: Neka se ZADAVE!

Foto: Tanjug/AP

Marija Zaharova

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, optužila je zapadne zemlje da su aktivno pokušavale da ometu ruske predsedničke izbore.

Prema njenim rečima, neprijatelji Rusije su koristili različite metode, uključujući potplaćenu opoziciju koja se ispostavila kao "agenti i najamnici". Zaharova je istakla da su zapadne zemlje organizovale kampanje dezinformacija, širenje uticaja u sajber sferi, kao i blokiranje aplikacija ruskih organizacija na digitalnim platformama.

Zapadne zemlje pokušavale da iskrive koncepciju izbora

Zaharova je naglasila da su zapadne zemlje pokušale da iskrive koncepciju izbora i spreče njihovo održavanje. Prema njenim rečima, ovo je uključivalo različite metode kao što su plasiranje neprijateljskih sadržaja i blokiranje aplikacija ruskih organizacija na digitalnim platformama. Ona je istakla da su ovi pokušaji stranog uplitanja predstavljali ozbiljan element u pokušaju vršenja uticaja na ruske predsedničke izbore, prenosi Tanjug.

Jedinstvo i rešenost ruske zemlje

Uprkos pokušajima Zapada, Zaharova je naglasila da ovi napadi nisu uspeli da poremete jedinstvo ruske zemlje. Ona je istakla da se zemlja konsolidovala i predstavlja jedinstvenu celinu, što je rezultiralo jedinstvom pred očiglednim pretnjama i jedinstvom u rešavanju zadataka sa kojima se suočavaju. Zaharova je poručila da ovo izaziva divlji bes, mržnju i agresiju u kojoj se Zapad peni, te je poručila: "Neka se zadave".

Detalji o predsedničkim izborima u Rusiji

Glasanje na predsedničkim izborima u Rusiji traje tri dana, a izlaznost prema najnovijim podacima Centralne izborne komisije premašila je 50 odsto. U Moskvi se glasa na preko 2.200 glasačkih mesta, a birači mogu glasati tradicionalno koristeći papirne glasačke listiće ili elektronski putem elektronskih terminala za glasanje.

Putin i ostali zvaničnici iskoristili pravo glasa

Ruski predsednik Vladimir Putin glasao je onlajn putem, a pravo glasa iskoristili su i drugi visoki ruski zvaničnici kao što su ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, ministar odbrane Sergej Šojgu, kao i patrijarh ruski Kiril. Prvog dana predsedničkih izbora u Rusiji na birališta je izašlo 35,4 odsto birača, saopštila je Centralna izborna komisija Ruske Federacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading