OGLASILI SE UKRAJINCI: Od danas će sve biti drugačije, PRINUĐENI su da naprave najveću promenu

Autor:

Svet

24.03.2024

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinsko ministarstvo energetike je saopštilo da su ruske snage pokušale da pogode kritični elektroenergetski objekat u Lavovskoj oblasti

OGLASILI SE UKRAJINCI: Od danas će sve biti drugačije, PRINUĐENI su da naprave najveću promenu

Foto: Tanjug/AP, Profimedia, east2west news / WillWest News / Profimedia

Ukrajina je od danas naglo povećala uvoz električne energije i obustavila izvoz nakon serije ruskih vazdušnih udara raketama i dronovima na objekte elektroenergetskog sistema, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo energetike.

"Za današnji dan prognozira se uvoz električne energije od 14.900 megavat sati (Mvh) i ne očekuje se izvoz", navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Rojters.

Proizvodna i prenosna postrojenja su od petka na udaru ruskih snaga što je izazvalo brojne nestanke struje u mnogim regionima, a rano jutros su napadnuti elektroenergetski objekti u tri ukrajinska regiona.

Ukrajinsko ministarstvo energetike je saopštilo da su ruske snage pokušale da pogode kritični elektroenergetski objekat u Lavovskoj oblasti. "Oprema se zapalila i objekat je ostao bez struje.

Žrtava nije bilo. U toku je detaljna procena posledica napada", saopštilo je ministarstvo. Pre toga Ukrajina je uvezla 3.300 Mvh i izvezla 2.148 Mvh.

Ukrajinske snage uspešno su pogodile dva desantna broda Jamal i Azov, centar veze i nekoliko infrastrukturnih objekata ruske Crnomorske flote u Sevastopolju, saopštila je Uprava za strateške komunikacije Oružanih snaga Ukrajine, a prenose ukrajinski mediji.

Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev sinoć je saopštio da je jedna osoba poginula, a četiri su povređene u raketnom napadu ukrajinskih snaga na Sevastopolj.

Razvožajev je naveo da je oboreno više od 10 ukrajinskih projektila. Ruski mediji prenose da je saobraćaj na Krimskom mostu noćas bio obustavljen dva puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading